19-11-2019

Budva: Dvije osobe uhapšene zbog računarske prevare, za jednom se traga

Budvanski policajci uhapsili su ukrajinske državljane J.I. (38), I.S. (37) zbog sumnje da su počinili krivično djelo računarska prevara na štetu jedne od poslovnih banaka, u filijalama u Budvi, Tivtu i Podgorici. Zbog istog krivičnog djela traga se za A.B.

Budva: Dvije osobe uhapšene zbog računarske prevare, za jednom se traga | Radio Televizija Budva

"Službenici CB Budva su preduzimajući opsežne operativno – taktičke mjere i radnje rasvijetlili krivično djelo računarska prevara koje je počinjeno na štetu jedne od poslovnih banaka, u filijalama u Budvi, Tivtu i Podgorici. Budvanska policija je identifikovala osumnjičena lica, a slijedom događaja i preduzetim aktivnostima podgorička policija prikupila je dokaze koji ukazuju na sumnju da su ova lica isto djelo počinili u Podgorici.

Naime, ovo krivično djelo su, kako se sumnja, izvršili ukrajinski državljani J.I. (38), I.S. (37) i A.B. (38) na način što su podesnim sredstvom obili bankomat poslovne banke, te se priključili na elektronski uređaj i „dali nalog“ dispanzeru da izbaci novac koji se nalazio u kaseti. Ova lica su na ovaj način pribavili imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 138.000 eura i to što su na opisani način protivpravno prisvojili oko 30.000 eura u filijali u Budvi, u filijali u Tivtu oko 45.000 eura dok su u Podgorici protivpravno prisvojili oko 63.000 eura", saopšteno je iz policije.

U momentu identifikacije lica osumnjičenih za računarsku prevaru ona nijesu bila dostupna policijskim službenicima, odnosno, nijesu se nalazila na teritoriji Crne Gore, te je za njima raspisana potraga.

J.I. i I.S. su uhapšeni prilikom ulaska u Crnu Goru na jednom graničnom prelazu i oni su uz krivičnu prijavu privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilšatvu u Podgorici, dok je za licem A.B. i dalje na snazi prethodno raspisana potraga.

Izvor: Portal Analitika