21-09-2016

Budva mora: Pitamo se da li pojedine partije na lokalnim izborima pokušavaju da se lažno predstave kao opozicija

Budva mora: Pitamo se da li pojedine partije na lokalnim izborima pokušavaju da se lažno predstave kao opozicija | Radio Televizija Budva

"Koalicija „Budva mora“ je jasno stavila do znanja da neće koalirati sa DPS-om ni prije ni poslije lokalnih izbora u Budvi, zakazanih za 16. oktobar. Pored poraznih ekonomskih i socijalnih rezultata dosadašnje vlasti, jedan od razloga je politička korupcija, zahvaljujući kojoj je DPS obezbijedio većinu za odluke koje su bile štetne za grad i njegove građane.

Sada nas informacije sa terena navode da se zapitamo da li pojedine partije na lokalnim izborima pokušavaju da se lažno predstave kao opozicija. Saznanja koja imamo sa terena i prljava kampanja koju uveliko vodi DPS u Budvi, zloupotrebljavajući javne institucije i javna preduzeća, govore nam da DPS više ni ne krije da računa na CDU da bi zadržao kontinuiteta vlasti. Njihovi aktivisti idu tako daleko da javno nagovaraju razočarane glasače DPS-a da glasaju za CDU kao istinsku opozicionu listu.

U isto vrijeme, nosilac liste Dragan Ivančević javno oglašava da će nakon izbora biti predsjednik Opštine, računajući isključivo na podršku DPS-a i njoj srodnih partija. Ne sumnjamo svakako da su gospodina Ivančevića dosadašnji poslovni rezultati i spremnost da se zalaže za svoje interese uveliko kvalifikovali za ovu važnu funkciju, ali držimo da bi o njoj ipak trebalo da odluče glasači na narednim izborima. Vidjeli smo i da mu je podršku dao i drug iz vojske Đorđe Balašević, u predivnoj „bajci“ objavljenoj na Portalu Analitika. I on, dakako, predviđa „sigurnu pobjedu“.

Očigledno je da je za ove lokalne izbore DPS našao drugačiji model, zasnovan na formiranju „opozicionih“ partija koje zapravo imaju podršku vlasti. Takvih na našem političkom nebu ima već nekoliko. Pitanje istinske opozicione orijentacije postavljamo s razlogom, kako bismo razotkrili još jedan oblik potencijalne političke korupcije, pa i „novu “ Pravu Budvu, koja je takođe neobično intenzivno voljela Budvu da je glasala za osvjedočeno štetne odluke.

Ovom prilikom apelujemo i upozoravamo sve sugrađanke i sugrađane da nikome ne dozvole da ih dovedu u zabludu i obmanu ih. Takvi manevarski trikovi su do sad nanijeli ogromnu štetu budžetu Opštine Budva, a poslijedice toga se i dalje manifestuju kroz astronomske cifre računa za vodu, poreze, smeće, komunalije,naduvane štetne ugovore i mnoge druge takse koje građani Budve svakodnevno plaćaju.

Gospodine Ivančeviću volimo slušati Đorđa Balaševića, ali bismo još više voljeli da čujemo da lično nemate udjela u ovim radnjama o kojima smo obaviješteni sa terena i da barem zamolite kolege iz DPS-a da vam ne „pomažu“ na ovaj način. Sasvim smo sigurni da vam, sa finansijskim sredstvima kojima očito raspolažete, nije potrebno još i skriveno političko oglašavanje, kao poseban vid podrške partije na vlasti.

I vi svakako znate da ne bi bilo prvi put da časni glasači i časni izabrani predstavnici građana u lokalnim i državnom parlamentu postanu nevoljne žrtve besprizorne borbe za većinu koja će moći da izglasa svaku odluku bez obzira na štete koje izaziva", navodi se u saopštenju koalicije „Budva mora“.