24-02-2020

Budva uspješno predstavljena na Sajmu turizma u Beogradu

Turistička organizacija opštine Budva, tokom četiri dana samostalnog nastupa na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji se ove godine održao od 20. do 23. februara, uspješno je predstavila kompletnu turističku ponudu budvanske rivijere, prirodne ljepote, plaže, istorijske spomenike, događaje iz oblasti kulture, zabavne manifestacije, gastronomsku ponudu i smještajne kapacitete.

Budva uspješno predstavljena na Sajmu turizma u Beogradu | Radio Televizija Budva

U hali 1 Beogradskog sajma, pored predstavnika lokalne turističke organizacije, bili su prisutni i predstavnici lokalne samouprave i turističke privrede Budve: hoteli "Villa Geba" (Sv.Stefan), "Park" i "Pozzo" (Budva),"Melia" i "Grand" (Petrovac) i "Aleksandar" (Rafailovći) kao i turistička agencija "Explorer Montenegro".

Prvog dana sajma, na štandu Turističke organizacije Budve, organizovan je koktel za prijatelje i predstavnike medija kojem su prisustvovali i mnogobrojni turistički poslenici iz Crne Gore i Srbije, kao i Ambasador Crne Gore u Srbiji – Tarzan Milošević. Atmosferu je primorskim pjesmama uljepšao ansambl “Kult” iz Beograda, saopšteno je iz Turističke ogranizacije Budve.

"Imajući u vidu da Srbija predstavlja veoma značajno tržište za nas, Turistička organizacija opštine Budva pristupa sa posebnom pažnjom promociji u ovoj zemlji. Tokom prošle godine, gosti iz Srbije su bili na drugoj poziciji po broju dolazaka i broju noćenja, ostvarivši blizu milion noćenja. Vjerujemo da će srpski turisti i u toku naredne ljetnje sezone biti u samom vrhu po broju dolazaka i noćenja na budvanskoj rivijeri", istakla je direktorka Maja Liješević.


Drugog dana, štand je posjetila i Lena Kovačević, poznata džez pjevačica iz Beograda.

Kako saznajemo, Turistička organizacija opštine Budva u Beogradu je prvi put predstavila nove kataloge aktivnog odmora, plaža i privatnog smještaja, a na LED ekranima na štandu brojni posjetioci su imali priliku da vide i nove video materijale.Na ovogodišnjem Sajmu, koji je organizovan pod sloganom "Put pod noge", turističku ponudu predstavilo je više od 900 izlagača iz 40 zemalja, uz prisustvo značajnog broja poslovnih posjetilaca iz svih djelova svijeta.