12-05-2019

Budvani na korak do osvajanja prvenstva Crne Gore

Nakon što su juče pobijedili ekipu Jadrana, mladi vaterpolisti Budve savladali su danas Primorac i trenutno zauzeli prvo mjesto na prvenstvu Crne Gore za 2008. godište, čiji je domaćin bila Budva.

Budvani na korak do osvajanja prvenstva Crne Gore | Radio Televizija Budva

Prvenstvo Crne Gore organizuje se prvi put za ovu generaciju, a u klubu ne kriju zadovljstvo postignutim uspjehom mladih vaterpolista.

Učešće su uzele tri ekipe: PVK Jadran Carine- Herceg Novi, PVK Budva- Budvanska rivijera i VK Primorac- Kotor.

"Naši dječaci su pobijedili 4:2 ekipu Jadrana i 8:4 ekipu Primorca. Trenutno su prvi. Opet se organizuje sve isto u Herceg Novom i sabiraju se rezultati. Ukoliko zabilježimo jos jednu pobijedu bićemo prvaci Crne Gore", kazali su u izjavi za naš Portal iz PVK Budva

Trener Kluba, Aleksandar Aleksić je istakoa da su prezadovoljni velikim brojem djece u ovoj generaciji, te da je za mnoge ovo bilo prvo zvanično takmicenje.

"Ekipa je pokazala potencijal i nadamo se da će još mladih doći u naš klub i da u budućnosti Budva ne mora da brine za mlađe kategorije. Sva djeca su dobila šansu da osjete takmičarske utakmice i poslije turnira Tomo Udovičić, gdje je generacija 2007. i mlađi bila među osam najboljih od 24 ekipe iz Evrope, sada pokazujemo da se uspjesi nastavljaju i ovim takmicenjem u Budvi", zaključio je Aleksić.

Drugi turinir vaterpolo prvenstava Crne Gore igra se u Herceg Novom.