16-03-2021

Budvanima martovska podrška kroz zarade zaposlenih u aprilu

U Budvi će zbog primjene naredbi Ministarstva zdravlja u okviru Programa subvecionisanja zarada u prvom kvartalu 2021. Godine, odnosno 50% bruto minimalne zarade, biti realizovane u aprilu, kroz subvencije martovskih zarada.

Budvanima martovska podrška kroz zarade zaposlenih u aprilu | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

To se, pored ostalog, navodi u odgovoru iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja Vlade nakon urgenciju koju su 12. Marta uputili predsjednici opština Budva, Herceg Novi i Tivat.

Zahtijev ovih primorskih opština odnosio se za subvenciju djelatnosti kojima je rad zabranjen shodno važećim epidemiološkim mjerama.

Iz Ministarstva podsjećaju da je Vlada odobrila subvencionisanje februarskih zarada zaposlenih na plaćenom odsustvu sa rada, po osnovu čuvanja djeteta mlađeg od 11 godina i zaposlenih na plaćenom odsustvu sa rada po osnovu čuvanja djeteta sa smetnjama u razvoju mlađeg od 18 godina, za zaposlene u opštinama Budva i Tivat. To je s obzirom na novonastale okolnosti, tj. naredbe Ministarstva zdravlja koje se odnose na zabranu rada vaspitno-obrazovnih ustanova u ovim opštinama, objasnili sui z Ministarstva.

“Intenzitet podrške je 50% iznosa subvencije koja je definisana Programom subvencionisanja zarada u I kvartalu 2021. godine, odnosno 50% bruto minimalne zarade. Podrška će se realizovati u aprilu, kroz subvencionisanje martovskih zarada.”

U odgovoru piše i da će svaka dodatna podrška biti predmet daljeg razmatranja Vlade.