03-07-2020

Carević i Radović ponovo zaustavljeni na ulazu u zgradu Opštine Budva

Ispred ulaza u zgradu Opstine i jutros identicna situacija. Predsjednici Opstine i Skupstine Carević i Radović nijesu mogli ući u zgradu, a ponovo su bili prisutni pripadnici policije i privatnog obezbjedjenja.

Carević i Radović ponovo zaustavljeni na ulazu u zgradu Opštine Budva | Radio Televizija Budva

Funkcioneri Demokrata i DF-a tražili su da članovi obezbjeđenja pokažu legitimacije.





Funkcioneri su osudili postupanje policije u Budvi i apelovali da prestane da privodi građane, a šef Kabineta predsjednika Opštine Nikola Jovanović je kazao da je do sada u CB Budva privedeno 230 građana Budve.

Pripadnici privatnog obezbjeđenja raspoređeni su i unutar Opštine.



"Želim da apelujem na organe reda i milicije Budve. Želim da pozovem ove odbornike i ove ljude da povuku naredbu koju su dali miliciji koja tuče i maltretira nađe sugrađane. Jauci iz budvanske stanice milicije se čuju svakodnevno, tamo se prebijaju budvanska djeca", poručio je predsjednik SO Budva Krsto Radović.



Šef Kabineta predsjednika Opštine Nikola Jovanović kazao je da je vlasnik obezbjeđenja ministar Predrag Bošković, te da je namjera da se građani spriječe da ostvaruju osnovna prava.

"Oni su ovdje da sprječavaju građane da ostvaruju svoja osnovna prava", rekao je on.



Podsjećamo, Opština Budva zatvorena je već 12 dana. Privatno obezbjedjenje kazalo je da će građanima ulaz u Opštinu biti dozvoljen nakon 9h.

Imali su spisak koji nije imao pečat.

Kako su kazali pripadnici privatnog obezbjeđenja, Građanski biro je otvoren za građane, a u zgradi Opštine, u skaldu sa mjerama NKT, može da boravi ograničen broj ljudi.