01-10-2020

CBCG: U Crnoj Gori 63 milionera

U Crnoj Gori ima 63 milionera koji na računima u ovdašnjim bankama imaju milion i više eura, saopšteno je iz Centralne banke (CBCG).


Foto: Ilustracija

Oni su objasnili da su to mjesečni podaci koje banke dostavljaju CBCG.

“Broj građana koji imaju depozit u iznosu od milion i više eura veći je za tri u odnosu na kraj februara”, rekli su Pobjedi iz CBCG.

Dok je broj milionera povećan, najveći pojedinačni depozit se smanjio 900 hiljada eura u odnosu na kraj aprila, kada je bio 10,6 miliona.

“Najveći depozit građania sada iznosi 9,7 miliona eura. Riječ je o nerezidentu”, objasnili su iz CBCG.

Posljednji podaci CBCG pokazuju da depozit veći od tri miliona eura ima osam građana.

“Depozit veći od pet miliona eura imaju dva građanina, dok nema onih čiji je depozit veći od deset miliona”, rekli su iz CBCG.

Na kraju prošle godine najveći depozit građana iznosio je 17,9 miliona eura, a nije radilo se o nerezidentu.

U septembru prošle godine depozit veći od milion eura u Crnoj Gori imao je 71 građanin. Najveći iznos depozita pojedinaca tada je iznosio 31,9 miliona.

Na početku prošle godine bilo je 77 građana koji su na računima u domaćim bankama imali više od milion eura.

Najdeblji račun tada je imao građanin na čijem kontu je bilo 50,3 miliona eura. Taj konto nije bio vlasništvo stranca nego domaćeg građanina.

Na početku 2018. imali smo 64 milionera, a u oktobru 2017. bilo je 48 milionera, među kojima je najbogatiji imao 38,5 miliona eura. Na početku 2017. imali smo 54 milionera, a najveći depozit jednog građanina bio je 13,7 miliona eura.

Izvor: Mina