05-12-2015

Danas tradicionalni Božićni bazar

Međunarodna zajednica, pod vođstvom International Women’s Club of Montenegro, okupiće se i ove godine u šoping molu Delta City na tradicionalnoj dobrotvornoj akciji Božićni bazar. Bazar će se održati danas od 10 do 18 sati.

Danas tradicionalni Božićni bazar | Radio Televizija Budva

Božićni bazar otvoriće gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i predsjednica Međunarodnog kluba žena Crne Gore Heather Torrance.

Na današnjem Bazaru 22 strane ambasade će, na svojim štandovima, prodavati proizvode karakteristične za njihove zemlje. Pored suvenira, tradicionalnih prazničnih ukrasa, kolača i drugih slatkiša koji potiču iz raznih krajeva sveta, mnoge ambasade će na licu mesta pripremati hranu i tople napitke, koji se tradicionalno služe pred Božićne i novogodišnje praznike.

Cilj ovog humanitarnog događaja, koji se već osmu godinu održava u Podgorici pod sloganom „Humanost spaja svjetove”, je prikupljanje sredstava za dobrotvorne svrhe. Ove godine skuplja se novac za kupovinu: CTG aparata kao i 60 dušeka sa posteljinom za Kliniku za ginekologiju i akušerstvo KCCG, opreme za dječije igralište JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Pljevljima, kao i opreme i nastavničkih sredstva za četiri osnovne škole u Podgorici.