31-07-2016

Dani umjetnika Budve

Četvrtu godinu za redom, inspirisana vrijednošću budvanskog stvaralaštva, Turistička organizacija opštine Budva organizuje manifestaciju pod nazivom „Dani umjetnika Budve“ u cilju obogaćivanja umjetničkog programa Budve, ali prije svega, u cilju afirmacije lokalnih umjetnika.

Dani umjetnika Budve | Radio Televizija Budva

"Veliko zadovoljstvo i svojevrstan ponos osjećamo kada istaknute umjetnike iz Budve predstavljamo široj javnosti, a sudeći po odzivu publike, i oni su više nego zadovoljni onim što imaju prilike da čuju i vide.

Raznolikost sadržaja koju čini književni, likovni i muzički dio programa pokazuje bogatstvo Budvana i budvanskog stvaralaštva, koje želimo da predstavimo sugrađanima i turistima i uvrstimo u sastavni dio turističke ponude Budve", navodi se u saopštenju Turističke organizacije opštine Budva.

Muzički dio programa počinje u nedjelju, 31. jula, svečanim koncertom Kamernog orkestra na Trgu pjesnika, u Starog gradu, od 21h.

Pod dirigentskom palicom profesora Radovana Papovića, nastupiće Lana Asja Dabović, kao i istaknuti solisti Simfonijskog orkestra Crne Gore.

Prvi u nizu koncerata, koji će se u okviru "Dana umjetnika Budve" održavati u Budvi sve do kraja avgusta, obilježiće najčuvenija djela klasične muzike.

"Turistička organizacija opštine Budva uvijek vodi računa o svom gradu i građanima, o očuvanju tradicije i posebno o našoj kulturi i umjetnosti, pa nam je u planu da manifestacija “Dani umjetnika Budve” postane tradicionalna, imajući u vidu da Budva svake godine ima nešto novo i lijepo da ponudi", navodi se u saopštenju.