10-06-2021

Dogovoreno bratimljenje Budve i Istočnog Novog Sarajeva

Predsjednik opštine Budva Marko Carević dogovorio je juče sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo Jovanom Katićem bratimljenje dvije opštine s obzirom na to da ima dosta oblasti u kojima mogu da ostvare saradnju.

Dogovoreno bratimljenje Budve i Istočnog Novog Sarajeva | Radio Televizija Budva

"Mi smo u Crnoj Gori prošli kroz jedan težak period i želim da se zahvalim za vašu nesebičnu pomoć. Pomoć koja nam je stizala iz svih srpskih zemalja bila je presudna i mi ćemo to cijeniti", rekao je Carević.

On je istakao da im je želja da uspostave bratske odnose sa opštinom Istočno Novo Sarajevo, jer imaju mnogo toga zajedničkog kao što su kultura, sport i druge privredne djelatnosti.Jovan Katić je rekao da je delegacija Budve stigla da bi zajedno proslavili Dan i krsnu slavu opštine Spasovdan, te da su sa rukovostvom te primorske lokalne zajednice dogovorili da će u skupštinsku proceduru uputiti prijedlog da se ozvaniči saradnja i da se pobratime.

Prema njegovim riječima, dosta je toga gdje je moguća saradnja, posebno u sektoru građevinarstva, sporta, turizma.

"Sa Crnom Gorom nas mnogo toga veže, mi u Istočnom Novom Sarajevu doživljavamo Crnu Goru kao svoju državu, kao i Srbiju. Drago mi je što je danas sa nama istinski predstavnik Srba i istinski borac za prava Srba u Crnoj Gori", rekao je Katić.On je naglasio da su u okviru Spasovdanskih svečanosti organizovali dobrovoljnu akciju darivanja krvi gdje su stigli gosti iz Budve, Vranja, Beograda, Niša i svih dijelova Republike Srpske da bi uveličali proslavu, ali i pokazali humanost.

Careviću je čast i zadovoljstvo da je kod braće i prijatelja u Istočnom Novom Sarajevu da uveliča Spasovdanske svečanost, te je svim građanima čestitao Dan i slavu opštine uz želju da se u narednom periodu zajedno bore sa svim izazovima.Carević je ovu priliku iskoristio da pozove građane na more u Budvu, uz napomenu da se stvari mijenjaju i da je od 30. avgusta prošle godine sada nova-stara Njegoševa Crna Gora gdje su dobrodošli.Katić i Carević obišli su sportsku dvoranu koja je sinoć svečano otvorena.