20-05-2021

Javna rasprava o proglašenju zaštićenog područja parka prirode „Katič“

Radi učešća javnosti u javnoj raspravi i javnom uvidu u dokumentaciju, iz Direktorata za zaštitu prirode Ministarstva ekoligije, prostornog planiranja i urbanizma dostavili su Sekretarijatu za urbanizam i održivi razvoj Opštine Budva Nacrt Odluke o proglašavanju zaštićenog područja parka prirode “Katič”.

Javna rasprava o proglašenju zaštićenog područja parka prirode „Katič“ | Radio Televizija Budva

Foto: B. Dabić

"U vezi sa navedenim pozivamo lokalnu zajednicu, udruženja i građane, naučnu i stručnu javnost, privredne subjekte i nevladine organizacije da uzmu učešće u javnoj rapravi i izvrše uvid u dostavljenu dokumentaciju, u prostorijama Sekretarijata za urbanizam i održivi razvoj Opštine Budva, radnim danima od 9 do 11 časova", saopšteno je iz ovog sekretarijata.

Kako su kazali, rok za javni uvid i dostavljanje primjedbi i mišljenja je 20. jun.

"Primjedbe i mišljenja mogu se dostaviti u pisanoj formi putem pošte ili lično, na adresu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, ulica IV Proleterska broj 19 Podgorica ili na e-mail adresu javna.rasprava@mepg.gov.me, na obrascu broj 4: “Primjedbe, predlozi i sugestije” ", stoji u obavještenju.

Primjedbe, predlozi i sugestije mogu se takođe predati u pisanom obliku putem pošte ili lično na adresu Sekretarijatu za urbanizam i održivi razvoj Opštine Budva, Trg sunca 1 ili na e-mail adresu urbanizam.bd@budva.me.

"Dana 31.05.2021. godine sa početkom u 10:00h, u JUSD “Crvena komuna” u Petrovcu će se organizovati javna tribina tematskog karaktera na temu ribarstva", kazali su iz Sekretarijata za urbanizam i održivi razvoj.


M.S.