12-07-2023

Đoković režirao preokret i prošao u polufinale

Drugi teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je pobijedio Rusa Andreja Rubljova sa 3:1, po setovima 4:6, 6:1, 6:4, 6:3.


Foto: Beta AP

Meč između Đokovića i Ruboljova trajao je dva sata i 51 minut.

Oba tenisera su na početku meča branili svoj servis do devetog gema, kada Rubljov pravi brejk. Na svom servisu za set ruski teniser je bio siguran i došao do prednosti 1:0(6:4).

Đoković je sa nulom otvorio drugi set na svoj servis, a zatim uzeo dva puta oduzeo servis protivniku i poveo sa 5:0. Rubljov je uspio da smanji zaostatak u narednom gemu, ali je drugi teniser svijeta iskoristio treću set loptu i izjednačio rezultat na 1:1, nakon samo 28 minuta igre.

U trećem setu jedini brejk viđen je u petom gemu, kada je Đoković oduzeo servis Rubljovu i poveo sa 3:2, da bi u naredno gemu potvrdio brejk prednosti.

U odlučujućem gemu pri rezultatu 5:4 viđena je velika borba, gdje je Novak imao čak četiri set lopte, a Rubljov tri brejk lopte, ali je na kraju srpski teniser uspio da iskoristi petu priliku da riješi set i preokrene rezultat na 2:1.

U odlučujućem 4. setu, Đoković je dva puta oduzeo servis rivalu, u trećem i odlučujućem devetom gemu u kojem je iskoristio drugu set loptu i slavio sa 6:3.

Đoković će se u polufinalu sastati sa Janikom Sinerom koji je savladao Rusa Romana Safiulina sa 3:1.