23-08-2018

DPS Budva: Vlast u Budvi udara u temelj države

Ako se uzme u obzir da su pojedni odbornici (SNP-DCG) svojevremeno tražili da im se skupštinski materijal dostavlja isključivo na ćirilici, onda festival pod nazivom „Ćirilica“ u Budvi i ne treba da čudi, navode iz budvanskog DPS-a.

DPS Budva: Vlast u Budvi udara u temelj države | Radio Televizija Budva

"Predstavnici vlasti bi da mogu u potpunosti prekrojili istorju po njihovoj mjeri, medjutim, kako im to ne može biti, pokušavaju prekrojiti sadašnjost praveći podjele i šireći mržnju postavljajući na pijedestal one poput Matije Bećkovića", navodi se u saopštenju budvanskog DPS-a..

Kako ističu, to je isti onaj Bećković koji ne priznaje državu Crnu Goru, njen jezik, pismo, istoriju niti ijedan napor uložen na putu ka boljitku i prosperitetu gradjana naše zemlje. Bećković Crnogorce naziva “Montenegrinima koji ispunjavaju milom ono što je okupator pokušavao silom”. Nije se libio ni da nas nazove „šakom jada“ te da je onima koji se izjašnjavaju kao Crnogorci ostalo samo još da „promijene pol“.

"Tog Bećkovića predstavnici vlasti zajedno sa Crnogorskom koja se na perfidan način ogradjuje od pomentuog dogadjaja, dovode u Budvu da nam govori šta jeste, a šta nije.

Da li je moguće da je Crnogorskoj koja se „zalaže“ za promociju Crnogorskih nacionalnih i državnih interesa promakla organizacija dogadjaja poput ovog? Ili je par funkcija bilo dovoljno da se zažmuri na ovakve stvari pod izgovorom „nijesmo znali“?
Gospodo iz Crnogorske, hoćete li prisustvovati dogadjadju na kom Matija Bećković ima glavnu riječ?

Od Demokrata koje su svu pobjedu na prethodnim izborima ukrale svojim koalicionim partnerima nas i ne čudi što podržavaju dolazak Bećkovića jer oni osim u količini mržnje koju posjeduju nisu sigurni ni u kojoj državi žive, ni kojim jezikom govore, niti u kojoj se crkvi mole", navodi se u saopštenju.

"Poruka je jasna, vlast u Budvi udara u temelj države. Budva se trenutno suočava sa licemjerima koji na perfidan način prave podjele i jaz medju gradjanima, ne bi li bili sigurni da će na sljedećim izborima uspjeti da se zadrže na trenutnim pozicijama. Medjutim, ne shvataju da će ih upravo ti potezi zajedno sa ljudima poput Bećkovića samo poslati u političku istoriju koje niko neće htjeti da se sjeća.

Bećković je dokaz da vlast u Budvi ne želi ništa osim podjela", zaključili su u DPS-u.