19-08-2020

Đukanović u posjeti Beranama: Uručio članske karte 50 mladih iz tog grada i sastao se sa uglednim privrednicima

U okviru kampanje za predstojeće parlamentarne izbore zakazane za 30. avgust, predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović uručio je članske karte za 50 mladih Beranki i Beranaca koji su, kako je saopšteno, donijeli odluku da nakon sticanja punoljetstva svoju podršku pruže upravo ovoj partiji, prepoznajući u njoj odgovornog garanta njihove budućnosti.



Ceremoniji uručivanja prisustvovali su i koordinator Predsjedništva DPS-a Predrag Bošković, predsjednik OO DPS Berane Bogdan Fatić i predsjednik Savjeta mladih DPS-a Berane Branislav Jokić.

Predsjednik Đukanović je čestitao na odluci da svoje političko opredjeljenje vežu za partiju koja je, kako je istakao, već 30 godina garant mira i stabilnosti, ekonomskog i demokratskog prosperiteta, kao i usvajanja evropskih i evroatlantskih vrijednosti, sve u cilju poboljšanja života crnogorskih građana.

Naveo je da se ponosi što je generacija kojoj pripada ostvarila velike uspjehe u razvoju Crne Gore, između ostalog obnovila državu mirnim putem, čime je, ocjenjuje, stvorena mogućnost da sami odlučujemo o svojoj sudbini.

"Na nastupajućim generacijama je da očuvaju mukotrpno njegovane vrijednosti i ostvarene rezultate, a DPS će kao i do sada nastaviti sa aktivnostima koje će upravo mladim ljudima omogućiti što bolji i kvalitetniji život, obrazovanje i mogućnosti za mobilnost", rekao je Đukanović.

U tome će, kako je istakao, imati poseban senzibilitet za sjeverni region gdje će se pažnja posvetiti razvoju privrede i stvaranju novih radnih mjesta kako bi mladi ljudi imali priliku da komforno žive i rade na svojim ognjištima.

Predsjednik Đukanović se sastao i sa uglednim preduzetnicima iz Berana koji su ga upoznali sa svojim aktivnostima, planovima i viđenjem poslovnog ambijenta u tom gradu i cijeloj Crnoj Gori.

Đukanović je naveo da je sve što DPS radi usmjereno na poboljšanje života građana, a da poseban doprinos tome daju domaći i strani investitori.

"Pored renomiranih stranih investitora koji su zahvaljujući kvalitetnoj strateški osmišljenoj politici unapređenja poslovnog ambijenta i mira i stabilnosti, već uložili više milijardi u našu zemlju, ne smije se zanemariti ni doprinos domaćih preduzetnika koji sve proaktivnije rade na razvoju biznisa i stvaranju novih radnih mjesta, koristeći mehanizme koje im je izvršna vlast koju dominantno čini DPS, stavila na raspolaganje", kazao je on.

U tom konteksu posebno je ukazao na potrebu daljeg podsticaja reforme obrazovnog sistema za otvaranje sve produktivnijih kadrova koji će više biti okrenuti ka privatnom sektoru.