04-05-2020

Đurašković: Carević upravlja gradom u korist građana

OO Demos-a u Budvi izražava punu podršku predsjedniku Opštine Budva, Marku Careviću, da nastavi sa uspješnim rukovođenjem Opštinom, koju je svojim vrijednim i poštenim radom i trudom, u svom dosadašnjem kratkom mandatnom periodu, vidno unaprijedio, kako na planu finansijskog sektora, tako i u sferi rješavanja gorućih problema infrastrukture i drugih problema koji sveukupno, već više godina, pa i decenija, tište građane, ističe u saopštenju predjsendica OO Lucija Đurašković.



"Kako smo svjedoci, DPS-ovski nemilosrdno pokradena i opustošena Budva, promjenom vlasti, ponovo je počela da se stabilizuje, unaprjeđujući svoj neprocjenjivi potencijal. Međutim, posljednja politička kriza, jasno pokazuje da je, u vremenu u kome su, nažalost, obmane, podmetačine i raznorazne manipulacije ključno vrjednosno mjerilo, upravo čovjek Carevićevog profila pogodna meta svakojakih političkih napada", navodi Đurašković.


Konkrektan slučaj, kako dodaje, takođe, jasno pokazuje da recedivi starog, trulog i klimavog kriminogeno-korupcijskog režima ne miruju već otpočinju sa ponovnim buđenjem i to nekoliko mjeseci pred izbore, u vremenu obuzetom bigom kako izaći iz socio-ekonomskih problema izazvanih koronavirusom.

"Do skora, udobno zavaljeni u poklonjene, ničim zaslužene, fotelje, pritajeni sateliti režima, poduprti signalima pohlepe i ličnog interesa, polako su počeli da otkrivaju svoje nezajažljivo lice ogledajući se ovog puta u čuvenom nezakonitom snu zvanom žičara “od sela do hotela”. Jer, odluke na osnovu kojih je određena izgradnja žičare Čučuci – Brajići nijesu u skladu sa pozitvno pravnim propisima Crne Gore, prostorno planskim dokumentima i preciznim predviđanjem trase", kazala je ona.

Protivzakonite su, takođe, i odluke koje se odnose na troškove eksproprijacije i uključivanje privrednog društva „Cable car Montenegro” u određivanje nepravedne naknade mještanima, nosiocima imovinskog prava na zemljištu svojih predaka.

"Razni vidljivi i nevidljivi invenstitori i promoteri tog „projekta vijeka” pokazali su da ni u pravnom, ni ekološkom, a, samim tim, ni u moralnom pogledu nijesu postupali kao društveno odgovorna kompanija i savjesni pojedinci, već su se vodili politikom ličnih interesa upakovanog u javni interes, sa namjerom otimačine kojom bi oštetili prvenstveno mještane tog dijela budvanske opštine, čemu se predsjednik Carević oštro usprotivio", navodi Đurašković.

Kupovina odbornika, odnosno, politička korupcija, odavno se pokazala, kako dodaje, kao dobar model koji je već primjenjivan kako u Vladi i Skupštini Crne Gore, tako i u lokalnim skupštinama čime je u bitnom beskrupulozno mijenjana izborna volja građana.

"Budva je odavno primjer za to, i u bivšoj vlasti, pa i danas, gdje je Demos, kao stranka koja je svojim madatom bila koalicioni partner i tas na vagi, svojim djelovanjem bitno doprinio pozitivnoj promjeni i formiranju nove vlasti. Nažalost, kasnije, istisnut manipulacijom, prevarom i naknadnim prestrojavanjem odbornice kojoj je prethodno pruženo puno povjerenje od strane kolega, budvanski Demos postaje, takođe, žrtvom grube političke korupcije", zaključuje se u saopštenju.