23-11-2020

OO Demos Budva: Država da natjera Miodraga Lekića da poštuje zakone i pravila

Miodrag Lekić nastavlja sa grubim kršenjem zakona države Crne Gore i Statuta Demosa, saopšteno je iz OO Demos Budva. Kako ističu, mimo znanja izabranih članova OO ove partije u Budvi Lekić je nestatutarno imenovao svog poslušnika za predsjednika OO Demos Budva.

OO Demos Budva: Država da natjera Miodraga Lekića da poštuje zakone i pravila | Radio Televizija Budva



"Iako je objavio da je isključio iz stranke predsjednicu budvanskog odbora mr Luciju Đurašković, do današnjeg dana nije u stanju da uradi Odluku o tome znajući da time krši zakonske norme. Očigledno bijesan jer mandatar smatra da Lekić ne zaslužuje mjesto u vladi, samoproklamovani predsjednik Demosa i pored činjenice da mu je istekao mandat nastavlja da sprovodi svoje diktatorske mjere", navode u saopštenju.

Partija, kako naglašavaju, već punu godinu funkcioniše i dobija sredstva građana Crne Gore mimo zakona i pravila jer je svim partijskim organima odavno istekao mandat.

"Bez odluke o produženju mandata partija je dobila stotine hiljada eura građana Crne Gore. Ministarstvo javne uprave bi moralo shodno zakonu naložiti povrat ovih sredstava u budžet Cene Gore jer M. Lekić ni godinu dana nakon što je istekao mandat stranačkim organima nije održao Skupštinu Demosa, niti je u stanju da je održi po pravilima Statuta Demosa. Naime, imajući u vidu da je prva Skupština DEMOS-a na kojoj su, sa mandatom od četiri godine, izabrani stranački organi održana 15. novembra 2015., svim organima koji su tom prilikom birani mandat je istekao prije godinu dana, a da nikakvom odlukom nije produžen", zaključuje se u saopštenju.