15-09-2022

Omladinski klub Budva ugostio Aleksandra Lekića, tvorca igre „Svijet na dlanu”

Omladinski klub Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva juče je ugostio tvorca igre „Svijet na dlanu” Aleksandra Lekića iz Bara i njegov tim saradnika.


Foto: Omladinski klub Budva

Kako su naveli, mladi Budve prisustvovali su prezentaciji nove društvene igre sa kartama, koja je edukativnog i zabavnog karaktera kako za mlade tako i za starije koji žele više da saznaju o različitim zemljama svijeta.

Osnovna ideja igre je da se zemlje svijeta koje biraju igrači tokom igre, međusobno upoređuju, a pobjeđuje onaj igrač koji je napravio najbolje izbore.

"Zemlje mogu da se upoređuju, npr. po tome koja ima veću površinu teritorije, veći broj stanovnika ili po nekim drugim geografskim karaksteristikama kao što su dužina morske obale i planinski vrhovi, po tome koja je bolja po ostvarenim uspjesima u sportu, po društvenom razvoju i kvalitetu života, po demografskim karakteristikama kao što su gustima naseljenosti, jezik i religija, zatim po istorijskim okolnostima koje se odnose na učešće u ratu ili godinu proglašenja nezavisnosti, zatim i po ekonomskim parametrima razvoja kao što su bruto domaći proizvod, stopa nezaposlensoti, razvoj turizma, poljoprivrede, snaga nacionalne valute, prosječna plata u zemlji i slično. Igra je jednostavna i vrlo zabavna! Čekamo Vas svakog radnog dana od 17 do 21 h, na prvom spratu TQ Plaza, da zajedno igramo "Svijet na dlanu" ", saopšteno je iz Omladinskog kluba.