25-02-2019

Ekipe Komunalnog preduzeća saniraju posledice nevremena

Ekipe budvanskog Komunalnog preduzeća su na terenu i intenzivno rade na otklanjanju posljedica nevremena prouzrokovanih jakim vjetrom.

Ekipe Komunalnog preduzeća saniraju posledice nevremena | Radio Televizija Budva

Naime, od petka, od ranih jutarnjih sati komunalni radnici skupljaju otpad koji je raznio vjetar svuda po gradu, kazao je za Radio Budvu, direktor preduzeća Radovan Bauk.

“Istog dana, već nakon deset sati, počele su izvale drveća, lomljenje grana, dosta smo imali probelma sa materijalom koji je vjetar nosio sa gradilišta po gradu, kao što su daske i lakši plastični materijal”, istakao je Bauk, dodajući da su u subotu dosta vremena proveli na terenu kako bi uklonili oborena stabla, i omogućili normalno odvijanje saobraćaja u pojedinim dijelovima opštine.

Ovih dana, kako ističe, intezivno rade na uklanjanju nanešenog otpada, iako vjetar, koji od ranih jutarnjih sati opet duva, i otežava posao na terenu.

“Bilo je dosta problema sa kontejnerima, iz kojih je vjetar raznosio smeće, naročito u Markovićima, kao i prema Lastvi Grbaljskoj, pored magistrale. Najviše štete je bilo u naselju BIP, gradskom parku, kod zgrade Komunalnog preduzeća, čiju je radionicu u voznom parku potpuno otkrio vjetar, digavši kompletan krov, a dosta štete je bilo i na privatnim objektima, gdje je vjetar nosi crepove sa krovova, koji su završili po putevima”, kazao je Bauk.

Iako radnici Komunalnog preduzeća daju sve od sebe, kako bi otklonili posljedice nevremena, dodatan problem, prema riječima Bauka, predstavlja blokirana deponija na Cetinju, gdje odvoze otpad, a alternative trenutno ne postoji.