26-02-2023

Evo čemu služi treći odjeljak u posudi za prašak na veš mašini

Svaka veš mašina ima posudu u koju stavljamo detardžent za pranje i omekšivač. Posuda se obično nalazi na gornjoj lijevoj strani mašine i ima tri odjeljka. Pitanje je znate li za šta svaki od ta tri odjeljka služi?


Ilustracija, Foto: Pixabay

Odjeljci su označeni simobolima 1, 2 i cvijetom ili slovima L i R. Cvijet ili slovo R nalaze se na odjeljku u koji stavljamo omekšivač. Simboli 1 i 2 i slovo L nalaze se na odjeljcima u koje stavljamo sredstvo za pranje rublja, piše Zadovoljna.hr.

A kada punimo koji odjeljak? Nakon kupovine mašine za veš važno je da dobro pročitati uputstvo u kojima je sve detaljno objašnjeno.

Ipak, za sve one koji bi odmah sad da dobiju odgovor na pitanje kada se puni koji odjeljak (ili potvrdili svoje znanje) donosimo ga u nastavku.

Najčešće prilikom pranja rublja koristimo dva odjeljka, onaj sa simbolom 1 i sa cvijetom. U te odjeljke stavljamo prašak ili tečni detardžent i omekšivač.

Treći odjeljak označen simbolom 2 puni se kada koristimo program koji uključuje i pretpranje, koji se koristi za čišćenje jako isprljane odjeće.

(N1)