22-01-2021

(FOTO) Magla na Brajićima

Uslijed guste magle ovog jutra na Brajićima je smanjena vidljivost. Iz AMSCG savjetovali su da se vozi opreznije i upozorili na odrone i poledicu u višim predjelima i preko prevoja.



U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a vidljivost je mjestimično smanjena, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).

Podsjetimo, iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje su upozorili, a na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju da će u periodu od danas, 22. do utorka, 26. januara, područje Crne Gore dominantno biti pod uticajem ciklonske aktivnosti koja će usloviti nestabilne vremenske prilike na području naše države i u regionu-okruženju.

Kako su naveli u saopštenju, očekuju se naročito jaki udari vjetra na primorju, a u višim predjelima na sjeveru kratkotrajni udari će imati olujnu jačinu.

Stanje na terenu zabilježio je naš fotoreporter:




Ova meteorološka situcija, kako dodaju, može ozbiljno da ometa svakodnevne redovne rutinske aktivnosti.

"Apeluje se na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenim meteorološkim prilikama", navodi se u saopštenju opštinskog tima za zaštitu i sapasavnje.

Foto: Portal RTV Budva/M.Z.

N.D.