10-07-2022

(FOTO) Naša sugrađanka Sandra Mattson donirala knjige biblioteci na otvorenom

Naša sugrađanka Sandra Mattson izdvojila je dvadesetak knjiga koje je namijenila biblioteci na otvorenom. Kako je Mattson kazala za portal RTV Budva, bez obzira na svu modernu tehnologiju, knjiga i dalje igra značajnu ulogu u rastu i razvoju svakog čovjeka.


Foto: Sandra Mattson

Naša sugrađanka je inicijatorka ove akcije, a Budvanin Simo Marković vlasnik kolekcije knjiga, koja obuhvata naslove štampane u periodu od 1913. godine do kraja prošlog vijeka.

"Čitanjem proširujemo svoje horizonte, vježbamo svoju maštu, učimo, ali ujedno širimo dobre vibracije na moru. “Biblioteka na otvorenom“ je fantastičan projekat, mjesto gdje se mogu sresti svi ljudi dobre volje i razmeniti po koja knjiga i dobra riječ", ističe naša sugrađanka.





Foto: Sandra Mattson

Smatra da uvijek možemo oplemeniti Budvu sa kreativnim idejama, kao što je drveni brodić sa policama u sred prelijepog parka pored mora, u blizini budvanskog šetališta.

"Akcijom davanja knjiga motivišemo ljude na važnost čitanja, a istovremeno možemo pronaći nešto interesantno za čitanje", zaključila je Mattson.

U ovoj lijepoj i plemenitoj akciji Sandri su pomogli sinovi Adrian i Gabriel, a već sjutra biblioteka na otvorenom biće bogatija za još 30 naslova.




Foto: Sandra Mattson

Podsjetimo, prva biblioteka na otvorenom u Budvi, naravljena je 2018. godine u sklopu projekta "Budva Go Green", u realizaciji Fondacije Budva i d.o.o. Creativ Lab. Cilj projekta je da se aktiviraju zelene površine u Budvi kroz primjenu savremenog dizajna javnih površina.


Foto: Sandra Mattson

Biblioteka funkcioniše po principu "uzmi jednu knjigu, drugu ostavi", kako bi građanima i turistima ponudila novi sadržaj, uz podsticaj da koriste gradski park.

Projekat su inicirali i podržali Opština Budva i UNDP.