06-04-2023

(FOTO) Oplemenjeno dvorište OŠ „Mirko Srzentić“ u Petrovcu

Na inicijativu ekološke sekcije OŠ „Mirko Srzentić“ u Petrovcu, oplemenjen je prostor u školskom dvorištu koji je već nekoliko godina prazan, jer se tu nalazila palma koja je, nažalost, uništena od surlaša, kazala je za Portal RTV Budva direktorica škole Ivana Kurtović.



"Neophodno je bilo iskopati korijen palme i pripremiti zemlju za sadnju nove biljke. U saradnji sa Mjesnom zajednicom Petrovac i Sekretarijatom za komunalno stambene poslove Opštine Budva, koji trenutno izvodi radove na uređenju trotoara, prostor je pripremljen za sadnju. Komunalno preduzeće Budva i Zelenilo Budva odabrali su sadnicu masline i sadnice ruzmarina koje su donirali i posadili u školskom dvorištu", istakla je ona.



Ovo je, kako je kazala, početak akcije ekološke sekcije, koja ima za cilj da i u buduće oplemenjuje prelijepo prirodno okruženje naše škole.

"Nakon sađenja 10 sadnica maslina od strane NVO ''Info-sport'' Bar u oktobru mjesecu, uslijedile su donacije građana Petrovca u vidu zimzelenih sadnica, na kojima se nalazi natpis ko ih je donirao. Činimo sve da naše dvorište bude sređeno i da naši učenici budu ekološki osvješćeni", poručila je direktorica Kurtović.

Pogledajte galeriju fotografija: