29-04-2024

(FOTO/VIDEO) Budvanski karneval: Muzički program večeras od 19 časova

U Budvi je u toku Međunarodni karneval koji se održava 21. put na radost građana svih generacija i posjetilaca koji se ovih dana broje u hiljadama, a tradicionalna manifestacija otvorena je budvanskim Abrumom u subotu, 27. aprila, kada su budvanski Feštađuni i maskirane grupe pozivali građane i posjetioce Rafailovića, Pržna, Svetog Stefana i Petrovca na Karneval, saopšteno je iz TO Budva.


Foto: TOB

Kako navode, dječiji karneval (Mala karnevalska povorka) održan je u nedjelju, 28. aprila, kada je čak 48 grupa, odnosno više od 1.500 maskiranih mališana, prošetalo svoje kostime gradskim šetalištem, nakon čega je na trgu ispred Starog grada uslijedilo predstavljanje grupa i veseli dječji program.


Foto: TOB

Program se nastavlja danas muzičkim nastupima unutar zidina Starog grada. Na Pjaceti kod kuće Čekrdekovića od 19 sati nastupa lokalni DJ Fikus, nakon njega Bucotzar, jedan od pionira novosadske elektronske scene i Ana Vol (Anna Wall) rezident jednog od najpoznatijih londonskih klubova – Fabric London. Na platou kod „Jadranske straže“ od 20 sati nastupa Mixa The Dude, predstavnik hip-hop lokalne scene sa ruskog govornog područja, zatim Radio Katakomba, takođe hip-hop lokalni kolektiv i u završnici večeri kultni beogradski rep sastav Prti Bee Gee.


Foto: TOB


Foto: TOB


Foto: TOB


Foto: TOB


Foto: TOB


Video: TOB