29-03-2024

(FOTO/VIDEO): Predstavljen Agrobudžet za 2024. u Budvi, ove godine izdvojeno više od 75 miliona eura

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede predstavili su danas mjere podrške iz Agrobudžeta za 2024. poljoprivrednim proizvođačima u Budvi.


Foto: Portal RTV Budva

Predstavljena su direktna plaćanja i mjere ruralnog razvoja koje će se sprovoditi tokom 2024, kao i podmjera 7.2, koja se odnosi na preradu na gazdinstvima, a koja će se od ove godine implementirati kroz IPARD III program.

Poljoprivredni proizvođači su kroz prezentovane mjere mogli da vide pozitivni trend podrške Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a kako su istakli predstavnici istog, sredstva koja su Agrobudžetom opredijeljena za ovu godinu iznose 75.064.097,04 eura.


Foto: Portal RTV Budva

“Zainteresovanih je svake godine sve više, pa se nadamo da će i ovog puta biti tako. Naročito zbog činjenice da smo kriterijume spustili na minimum, upravo zbog opština koje nemaju velike poljoprivredne parcele. Stoga smatramo da će i Budvi to ići u prilog, te da će poljoprivredni proizvođači više koristiti ponuđenu podršku nego u prethodnom periodu”, saopštili su iz ovog resora.



M.O.