09-08-2020

Franeta: Budva je oduvijek bila prepoznata kao grad vrhunskih sportista

Budva je oduvijek bila prepoznata kao grad vrhunskih sportista i prepoznatljivih sportskih radnika koji su boje Budve branili širom Evrope i svijeta. Međutim, loša politika i neadekvatno upravljanje doveli su do katastrofalne situacije u budvanskom sportu, koja je čak rezultirala i gašenjem pojedinih klubova, izjavio je Nenad Franeta, kandidat za odbornika sa liste Dragan Krapović - Budva je naša nacija - Demokrate - Demokratska Crna Gora.



On ističe da loše posljedice nisu zaobišle ni vaterpolo klub „Budva“ jer po preuzimanju kluba 2017. godine, nisu zatekli ni dokumentaciju.

"Da loše posljedice nisu zaobišle ni vaterpolo klub „Budva“, uvidjeli smo po preuzimanju kluba 2017. godine kada nismo zatekli ni dokumentaciju iz prošlog perioda. Kako u sportu poraz nikada nije opcija, tako smo odlučili da krenemo sa restrukturiranjem kluba i finansijskom konsolidacijom koja je ubrzo dala svoje prve pozitivne rezultate.

Uspjeli smo da za relativno kratak vremenski period klub postavimo na zdrave osnove koje su bile pretpostavka svih današnjih uspjeha sa kojima se ponosi ne samo Budva već i Crna Gora. O našem uspjehu najbolje svjedoče podaci da smo pojedinačni i klupski prvaci Crne Gore u plivanju, prvaci olimpijskih nada, a da je naš seniorski tim redovan učesnik regionalnih takmičenja sa igračima iz sopstvene škole, koju većinom čine omladinci iz našeg grada", ističe kandidat za odbornika sa liste Dragan Krapović - Budva je naša nacija- Demokrate- Demokratska Crna Gora.

Dalje u saopštenju Franeta dodaje da će u narodnom periodu nastojati da klub još više približe građanima i omladini Budve.

"Pored takmičarskih rezultata, nastojali smo da se klub ne poistovjećuje sa pojedincima, već da klub pripada svima kojima je vaterpolo i plivanje u srcu. Shodno tome, u narednom periodu nastojaćemo da klub još više približimo građanima i omladini Budve jer on i njima pripada".

On naglašava da će poseban akcenat da stave na revitalizaciju plivačkog i vaterpolo bazena u gradskoj luci na kome su se ispisivale najsvjetlije stranice budvanskog vaterpola.

"Bazen na Pizani gradićemo po najsavremenijim zahtjevima plivačkog i vaterpolo sporta za organizaciju najvećih evropskih i svjetskih takmičenja. Optimizam da smo na pravom putu, da ne smijemo stati, daje nam preko 250-toro djece koja svakodnevno u raznim sekcijama i selekcijama treniraju", ističe Franeta.

On dodaje da djeci posvećuju posebnu pažnju, svjesni "da nemamo pravo na grešku".

"Kao igrač veoma sam često pobjeđivao i doživljavao poraze, ali i u pobjedi i u porazu Budva mi je bila u srcu. Pobjede i osvojene trofeje poklanjao sam Budvi, jer Budva je moj grad, jer Budva je moja nacija", zaključuje Nenad Franeta, kandidat za odbornika sa liste Dragan Krapović - Budva je naša nacija - Demokrate - Demokratska Crna Gora.