21-10-2022

Franeta: U nedjelju grad da vratite sebi i izaberete one koji su na vlasti samo zbog vas

Poštovane građanke i građani Budve, značaj izbora u nedelju nam nameće potrebu da vam se još jednom obratimo. U svojoj drevnoj istoriji, još od vremena prije nove ere, do današnjih dana, naša Budva nije doživjela veća razaranja i devastaciju od ovih koja su nas zadesila poslednjih tridesetak godina, poručio je Aleksandar Franeta, kandidat za odbornika sa izborne liste „Luka Liješević - Prava Crna Gora - Držimo riječ! - Marko Milačić za sve građane Budve”.


Foto: Prava Budva

On je kazao da su neki sugrađani, zarad lične koristi, izbetonirali su sve što su stigli i gdje god su mogli.

"Ono što nijesu, u vaše ime prodali su onima koji su još gori od njih. Na kraju, toliko su ogrezli u korupciji i kriminalu da su pokušali to da postave kao kulturni i opštedruštveni obrazac po kojem se mora poslovati. Otišli su toliko daleko da su i sebe ubijedili da rade za opšte dobro. Uspjeli su samo zato jer su stvorili vlast, na državnom i lokalnom nivou, koja je odlučivala isključivo u skladu sa sopstvenim interesima, a ne vašim potrebama i željama. Koliko je ta sistemska bolest zahvatila sve pore društvenog sistema, najbolje govori činjenica da ni posle promjena, koje su se desile na državnom nivou, nijesmo u stanju da formiramo stabilnu vlast u našem gradu", ocijenio je Franeta.

Prema njegovim riječima, upravo zbog toga, vrijeme je da građani preuzmu stvar u svoje ruke.

"U nedjelju grad da vratite sebi i izaberete one koji su na vlasti samo zbog vas. Kojima ste samo vi, i niko drugi, poslodavci. Koji će naš grad, našu svetinju, sačuvati od svih političkih i ekonomskih grabljivaca. Bez obzira da li su iz Budve, Podgorice, Beograda ili odakle god", dodao je on.

Sugrađankama i sugrađanima je poručio da u nedelju odlučuju o svojoj budućnosti i budućnosti svog grada.

"Ne propustite priliku da izađete i zaokružite one koji vas, svoju državu i svoj narod nikada nijesu izdali. One koji nijesu i nikada neće izdati bratske države i narode. One kojima je pristojnost, iskrenost i istina politička platforma. One koji vas nikada nijesu prevarili, koji drže datu riječ. One koji su svoj život posvetili svojoj svetinji, pravoj Budvi. I na kraju, čestite Budvanke i Budvani, sjetite se riječi Cara Lazara, neposredno pred boj na Kosovu: "Ja ne odlučujem da li ću u bitku ići po tome kolika je sila koja mi prijeti nego po tome koliku svetinju branim"! ", zaključio je Franeta.