29-03-2023

Franeta: U nedjelju odlučujemo o sudbini i budućnosti Crne Gore

Aleksandar Franeta, predsjednik Odbora direktora d.o.o. Akademija znanja Budva oglasio se saopštenjem za javnost uoči predsjedničkih izbora u nedjelju, podržavši kandidata Jakova MIlatovića. Saopštenje prenosimo integralno!

Franeta: U nedjelju odlučujemo o sudbini i budućnosti Crne Gore | Radio Televizija Budva

Foto: privatna arhiva

Gotovo da nema ni jednih izbora da se sjećam, a prošao sam gotovo kroz sve od kada je u Crnoj Gori zaživio višepartijski politički sistem, a da nijesu proglašavani za istorijske. Istina, dosta njih je i bilo važno za političku budućnost Crne Gore i njen državni karakter. Recimo izbori za predsjednika Crne Gore koji su održani u oktobru 1997. godine, referendum održan 21. maja 2006. godine, parlamentarni izbori održani u avgustu 2020. godine, itd.

Sve te godine sam sticao politički instikt, ili osjećaj koji teško da me može prevariti kad je u pitanju šansa ili prilika koja se ukazala na ovim predsjedničkim izborima. Radi se zaista o do sada jedinstvenoj prilici, da se posle 25 godina konačno oslobodimo političke pošasti i nesreće koja nas je učinila državom i narodom kakvi nikada nijesmo bili niti zaslužujemo da budemo.

U nedelju ne odlučujemo samo o predsjedniku države. Odlučujemo o sudbini i budućnosti Crne Gore. U nedelju treba da završimo nešto što smo započeli 30. avgusta 2020. godine. Da se konačno oslobodimo od političkog zla koje nas tako dugo i tako uporno drži zarobljene.

Zato svi vi koji iskreno volite svoju državu i koji se ne plašite da u najširoj zajednici svih građana koji u njoj žive, gradite svoju budućnost, izađite u nedelju na izbore i zaokružite broj 2. Sa Jakovom Milatovićem kao predsjednikom, Crna Gora nema granica.

Neka nam je srećan novi Predsjednik!