16-09-2023

Google nastavlja sa otpuštanjima

Kompanija Google odlučila je da ukine stotine poslova u svojoj globalnoj organizaciji za zapošljavanje.

Google nastavlja sa otpuštanjima | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pixabay

Riječ je o širem ograničavanju zapošljavanja u toj kompaniji u narednih nekoliko kvartala, prenosi Capital.ba.

“Nažalost, moramo značajno da smanjimo veličinu organizacije za zapošljavanje“, rekao je Brajan Ong, koji je u Google glavni direktor za zapošljavanje.

Prema njegovim riječima, to nije odluka koju je bilo lako donijeti, niti razgovor koji bi neko od direktora želio da ponovo vodi ove godine. Zaposleni na koje se odnose otpuštanja, kako se dodaje, uskoro će primati elektronska obavještenja o tome.

Google je ranije ove godine objavio da otpušta 12 hiljada radnika, što utiče na otprilike šest odsto radne snage sa punim radnim vremenom. Otpuštanja su bila u cijeloj kompaniji, uključujući i Googleovu organizaciju za zapošljavanje.

Iako je kompanija u režimu smanjenja troškova od prošle godine, Google Alphabet je prijavio povećanje prihoda od sedam odsto u drugom kvartalu, što je bilo iznad očekivanja.

„Nastavljamo da ulažemo u vrhunske inženjerske i tehničke talente, a istovremeno značajno usporavamo tempo našeg ukupnog zapošljavanja, u skladu sa tim, smanjena je potreba za angažovanjem novih zaposlenih radnika u regrutnim centrima“, navodi se u saopštenju kompanije.

Izvor: Mina