06-05-2018

Gradska muzika Budve i Toni Cetinski održali nezaboravan koncert

U okviru "Karnevalskih majskih večeri " sinoć je u Budvi održan koncert lokalne gradske muzike (evergreen repertoar ), nakon koje je nastupio poznati hrvatski i regionalni pjevač Toni Cetinski.

Gradska muzika Budve i Toni Cetinski održali nezaboravan koncert | Radio Televizija Budva

Bez obzira na nestabilno vrijeme koje se mijenjalo iz sata u sat, Toni je pred mnogobrojnom publikom održao još jedan koncert za pamćenje.



Kao što je prethodno i najavio, repertoar je, pored svojih prepoznatljivih numera, dopunio i poznatim domaćim i svjetskim hitovima, što je naišlo na pozitivnu reakciju brojnih turista prisutnih sinoć na trgu ispred Starog grada.

Gradska muzika Budve, sastav izvođača na limenim instrumentima, nastupio je sinoć na trgu ispred Starog grada. Kako je za agenciju Beta rekao Marko Marković iz te grupe, orkestar je i prethodnih godina učestvovao na manfestaciji, ali uglavnom kao deo karnevalske povorke.

"Ove godine smo u saradnji sa Turističkom organizacijom Budve došli do toga da napravimo jedan koncert na glavnoj bini", istakao je Marković.

Prema njegovim riječima, publika je večeras mogla da čuje "malo neobično izdanje Gradske muzike" za one koji znaju kako inače zvuče orkestri poput tog.

"U našem repertoaru su večeras kompozicije koje su obilježile 20. vek, mada ima i nekih novijih. Radi se o popularnoj muzici iz raznih žanrova, roka i disko muzike, džeza i latino popa i druge", kazao je Marković.

On je istakao da je repertoar spremljen "za svačiji ukus".

"Karnevalske majske večeri" se završavaju danas, djčijom karnevalskom povorkom i koncertom hora "Dečiji hor D-mol".