24-04-2024

Gradski bazen za katastar livada, skoro dvije decenije od izgradnje čeka legalizaciju

Zgrada zatvorenog Gradskog bazena pored korita rijeke Grđevice iako je izgrađena 2006. godine i dalje je nevidljiva, odnosno nije upisana i legalizovana. Direktorica DOO "Rekreativni centar Budva", Ivana Liješević ukazuje na neophodnost knjiženja objekta i sa aspekta bezbjednosti.


Foto: Printscreen

DOO "Rekreativni centar Budva", nalazi se između rijeke Grđevice i Turističkog naselja Slovenska plaža, lokacija u blizini plaže zahvata površinu od 0,6 hektara, međutim katastar ne prepoznaje gradski bazen kao objekat već kao livadu.

"Ovaj objekat ne postoji u listu nepokretnosti, niti je upisan u katastar niti legalizovan, mi smo krenuli u legalizaciju, objekat je počeo sa radom u novembru 2006. godine od kada i datira ovaj problem, bili su neki pokušaji da se to završi, ali nikad nijesmo stgli do kraja, ali sada se nadamo da hoćemo", kaže Liješević.

Ovaj problem ometa rad.

"Smeta nam to posebno iz bezbjedonosnih razloga, mnogo ljudi posjećuje bazen i baš zbog njih treba da se ispravi ovaj problem", ističe ona.

Oko ovog projekta oglašavali su se i bivši vlasnici, a u katastru posti ubilježba o restituciji. Nekada je postojala ideja da se pored bazena izgradi hotel od koga bi se finansirali vodeni sportovi i održavao bazen.