22-10-2018

Hotel Mogren će umjesto tri imati pet zvjezdica

Hotelska grupa Budvanska rivijera namjerava da Mogren, koji trenutno ima tri zvjezdice, podigne na nivo od pet zvjezdica.

Hotel Mogren će umjesto tri imati pet zvjezdica | Radio Televizija Budva

Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) dostavilo je budvanskom Sekretarijatu za urbanizam zahtjev HG Budvanska rivijera za izdavanje urbanističko tehničkih uslova za rekonstrukciju i dogradnju hotela Mogren, pišu Primorske novine.

Budvanska rivijera je sredinom septembra dostavila zahtjev MORT-u, a taj Vladin resor je prije nekoliko dana taj zahtjev uputio Opštini Budva na razmatranje , prenoseći joj u nadležnost odlučivanje.

„Rekonstrukcija će biti u postojećim gabaritima, a HG namjerava da Mogren, koji trenutno ima tri zvjezdice podigne na nivo od pet zvjezdica“, prenose Primorske novine.

HG je u rekonstrukciju više hotela uložila više od 40 miliona EUR, pa su skoro svi njeni kapaciteti dostigli nivo od četiri i više zvjezdica.

Jedini hotel koji ima tri zvjezdice ostao je Mogren, koji se nalazi na najatraktivnijoj lokaciji.

Hotelska grupa je u adaptiranje Gradske kafane, enterijerske radove na prostoru recepcije, lobija i atrijuma, uložila 1,5 miliona EUR..

Potpunom rekonstrukcijom Mogrena, porasla bi vrijednost ukupne kompanije, čija se vrijednost imovine procjenjuje na 209 miliona EUR.

Većinski vlasnik Budvanske rivijere sada je država, Vlada, Fond penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO) i Zavod za zapošljavanje imaju oko 58 odsto akcija.

Oko 15,23 odsto udjela pripada AIK banci iz Beograda, srbijanskog biznismena Miodraga Kostića, a isto toliko i dvije firme Strateks grupe ukupno 15,2 odsto američkog biznismena Neila Emilfarba.

Budvanska rivijera upravlja i posluje sa pet hotela, Palas i Castellastva u Petrovcu, turističko naselje Slovenska plaža u Budvi i hoteli Aleksandar i Mogren u Budvi.

Kompanija u svom sastavu ima i hotele Sveti Stefan i vilu Miločer u Miločeru koji su od januara 2007. pod višedecenijskim zakupom firme Adriatic Properties grčkog biznismena Petrosa Statisa, a pod menadžmetom svjetskog hotelskog brenda Aman Resorts.