27-04-2020

Istorijski dan za Vuhan: Nema više hospitalizovanih pacijenata

U Vuhanu, gradu gdje je korona virus otkriven, nema više hospitalizovanih poslije otpuštanja i poslednjih 12 pacijenata, saopštila je zdravstvena komisija provincije Hubei.U Vuhanu, gradu gdje je korona virus otkriven, nema više hospitalizovanih posle otpuštanja i posljednjih 12 pacijenata, saopštila je zdravstvena komisija provincije Hubei.

Svi preostali pacijenti iz Hubeija bili su smješteni u Vuhanu, glavnom gradu provincije gdje je epidemija odnijela najviše života u Kini, 3.869, što je više od 80 odsto umrlih u zemlji.

"To je istorijski dan", piše Vladin dnevni list.

Hubei nema više sumnjivih slučajeva u svojim bolnicama, iako 1.728 osoba koje su bile u bliskom kontaktu sa zaraženim ljudima ostaje pod medicinskim nadzorom, objavila je danas pokrajinska zdravstvena komisija.

U drugim gradovima u Kini ima još hospitalizovanih, uključujući 67 u Šangaju i tri u Pekingu.

U mnogim gradovima pojavili su se novi slučajevi zaraze kod ljudi koji su došli iz inostranstva, što je natjeralo vladu da strogo ograniči međunarodne letove i ulazak u zemlju.

Sa ublažavanjem krize, tim centralne vlade koji je pratio odgovor na korona krizu u Hubeiju od kraja januara, danas je napustio pokrajinu, javila je kineska državna agencija Sinhua.

Izvor: Rtcg