05-03-2020

Javna debata "Eksproprijacija zemljišta i razvoj Buljarice" danas u Petrovcu

Javna debata "Eksproprijacija zemljišta i razvoj Buljarice" biće održana danas u Spomen domu "Crvena komuna" u Petrovcu, sa početkom u 17h.

Javna debata

Foto: waytomonte.com

Kako je saopšteno iz Crnogorskog društva ekologa, u pitanju je drugi u nizu događaja koji organizuju pod zajedničkim imenom "Buljarica, jedna uvala – puno vrijednosti: Dijalogom do održivog rješenja". Cilj je prepoznavanje i definisanje najvažnijih ideja i rješenja koji bi doprinijeli razvoju Buljarice, zasnovanim na postulatima održivog razvoja, a u skladu sa epitetom "Ekološka" Crna Gora.

S obzirom na to da proces eksproprijacije zemljišta može umnogome da utiče na pravac razvoja Buljarice, kao i na zaštitu njenih vrijednih prirodnih cjelina, u CDE su odlučili da ovoj temi posvete poseban događaj.

"Ovaj skup ukazaće na ulogu i poziciju lokalne zajednice u procesu eksproprijacije zemljišta Buljarice; kao i na to kako ovaj proces može da utiče na pravac razvoja Buljarice, kao i na zaštitu njenih vrijednih prirodnih cjelina", pojasnili su organizatori.

Javna debata se realizuje u okviru projekta "Aktivni građani za bolju Crnu Goru – ka vladavini prava i održivom razvoju u Crnoj Gori", koji CDE realizuje u saradnji sa Mrežom za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) uz finansijsku podršku Evropske komisije.