19-04-2018

Podgoričanin nestao na moru kod Buljarice

Pripadnici Uprave pomorske sigurnosti i MUP-a od sinoć intenzivno tragaju za Podgoričaninom B.R. koji je juče poslije podne nestao na moru kod Buljarice.

Podgoričanin nestao na moru kod Buljarice | Radio Televizija Budva

Kako je za CdM kazao direktor Uprave pomorske sigurnosti, Safet Kočan osoba sa kojom je B.R. krenuo na pecanje s pedalinom je prijavila njegov nestanak.

U potragu su uključena tri plovila i helikopter, planirano je i da se uključi Vojska Crne Gore i obaviješteni su svi brodovi koji ulaze u crnogorske vode da obrate pažnju ako uoče pedalinu ili neku osobu.

“U 20.20 časova smo dobili informaciju da su dva lica pedalinom otišla da pecaju i da je jedna osoba skočila sa plovila do obale, a da B.R. nije htio da iskoči. Vjetar je sinoć bio jak i odnio je pedalinu i njega na otvoreno more. Mi smo nakon 15 minuta izašli i počeli pretragu”, rekao je Kočan.

Trenutno se pretražuje dio mora zapadno i jugoistočno od Buljarice. U pretragu su uključena dva plovila Uprave za pomorsku sigurnost i jedno Lučke kapetanije Bar.

“Jutros smo angažovali i Direktorat za vanredne situacije MUP-a i njihov helikopter, koji je tri sata obavljao pretragu. Ekipe su i dalje aktivne. Tražio sam i aktivnosti od Vojske, da se i oni uključe sa jednim plovilom i helikopterom, da bi helikopteri na smjenu radili”, objašnjava Kočan.

On je dodao da će oni 48 sati pretraživati more i da neće prekinuti potragu dok taj period ne istekne.

“Angažovali smo i sve brodove i plovila koja ulaze u Crnu Goru, emitovali smo radio-oglas i zatražili pomoć od svih brodova da u toku svoje plovidbe obrate pažnju ako naiđu na pedalinu ili oosbu za kojom tragamo. Obavjestili smo i nadležnu službu Italije”, naglasio je direktor Uprave pomorske sigurnosti.