25-03-2024

Jovanović: Prinudna uprava nema pristup Opštini Budva

Želim da konstatujem da je današnjom odlukom zaključeno da prinudna uprava nema pristup Opštini Budva iz razloga što je lokalni parlament u skladu sa zakonom i principom o decentralizaciji donio Odluku o skraćenju mandata čime je obaveza predsjednika države da raspiše izbore od prvog narednog dana od kada ta odluka stupi na snagu, a to je od danas, kazao je za naš portal predsjednik SO Budva Nikola Jovanović.

Jovanović: Prinudna uprava nema pristup Opštini Budva | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

On je dodao da je obaveza predsjednika države Jakova Milatovića da već sjutra raspiše izbore i odredi datum zbog samog značaja turističke sezone.

"Mislim da treba iskoristiti najkraći mogući rok, a to je održavanje izbora u narednih 60 dana. Građani su siti izbora, imali smo ih i previše, zato je najkraći rok najbolje rješenje i ja ga pozivam da u što kraćem roku to i uradi. Ovom prilikom pozivam i Ministarstvo javne uprave i Vladu Crne Gore da prihvate i poštuju i ponašaju se u skladu sa Odlukom lokalnog parlamenta, a to je da smo mi upravo skratili mandat od čega više nema primjene odluci o upozorenju. Vlada Crne Gore više ne može da primijeni ona upozorenja odnosno da ode korak dalje i raspusti lokalni parlament jer lokalni parlament je voljom odbornika odnosno građana već sebi skratio mandat. Mi se već nalazimo u izbornom momentu u koji će nakon što se okonča pokazati ko će upravljati Budvom, a opet, utemeljeno voljom građana", zaključio je Jovanović.



D.Č.