09-11-2021

Kadet Nemanja Radnjić osigurao je prvu medalju za Crnu Goru na Evropskom prvenstvu u Budvi

Radnjić je u četvrtfinalu discipline kik lajt, kategorije do 42 kilograma, savladao Poljaka Marsela Kastelana sa 3:0. U polufinalu boriće se preksjutra protiv Valentina Todea Mihaia iz Rumunije.

Kadet Nemanja Radnjić osigurao je prvu medalju za Crnu Goru na Evropskom prvenstvu u Budvi | Radio Televizija Budva

Prvog takmičarskog dana pobjedu je upisao još kadet Tarik Raščić. U osmini finala iste discipline (-47 kg) pobijedio je Grka Kristosa Kurtisa sa 3:0. Sjutra, protivnik u borbi za odličje biće mu Božidar Jordanov iz Bugarske.

Na startu, poraženi su kadeti Miodrag Popović, Matija Radović, Ishak Agović i junior Uroš Vučinić.

Bez uspjeha bili su borci u ringu. Juniori Ilija Perović i Emad Kalač, u prvom kolu lou kika izgubili su od predstavnika Rusije i Turske.

Sjutra će se u četvrtfinalu lou kika nadmetati Aid Šaljić (-54kg) i Danilo Bećirović (-75 kg). Rival Šaljiću biće Taktok Hamodi iz Izraela, dok će je protivnik Bećiroviću Poljak Armin Vilčevski. Borbu za plasman u polufinale imaće i aktuelni evropski šampion Miloš Mugoša, koji će se u disciplini K1 (+91 kg) boriti protiv Rusa Andreja Grosula.

U kik lajtu, četvrtfinala borba očekuje Nerminu Škrijelj (-55kg). Mlada reprezentativka sastaće se sa Anaiom Ražnjević iz Hrvatske.

U osmini finala te discipline, nastupiće Matija Drobnjak (-79kg) i Matija Bukilić (-69kg). Rival Drobnjaku je Antonios Bumakis iz Grčke, dok će Bukilić ukrstiti rukavice sa Izraelcem Amruom Fadilom.