11-01-2022

Kadović: Budvani za praznike nijesu pravili probleme, akcija petarda urodila plodom

Građani i gosti su u Budvi Novogodišnje i vjerske praznike proslavili prilično mirno. Evidentirana su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira, pri čemu je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, kazao je za portal RTV Budva, zamjenik komandira budvanskog CB, Željko Kadović.

Kadović: Budvani za praznike nijesu pravili probleme, akcija petarda urodila plodom | Radio Televizija Budva

Kadović je istakao da se tokom praznika dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, u kojima je povrijedjeno šest lica, od kojih su pet zadobili lakše i jedno teže povrede.


Zbog upravljanja pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno devet vozača, a osam je lišeno slobode, dok je kod četiri vozača utvrđeno prisustvo alkohola više od 2 g/kg u organizmu.

Od ukupnog broja,četiri saobraćajne nezgode izazvali su vozači koji su bili pod uticajem alkohola.

"Operativna akcija "Petarda" koju sprovode sluzbenici CB Budva urodila je plodom, jer do danas nije registrovan ni jedan slučaj povreživanja pirotehničkim sredstvima. Operativi timovi su svakodnevno na terenu sto je dalo rezultate i ako se u gradu povremeno mogla čuti upotreba pirotehnike, najvjerovatnije onih pirotehničkih sredstava koja su dozvoljena Zakonom i punoljetni građani su ih mogli kupiti u trgovinama namijenjenim za distribuciju pirotehnike", istakao je Kadović.

On je posjetio sve sugrađane na to da službenici CB Budva i nakon praznika sprovode mjere i radnje na sprječavanju nelegalne i nedozvoljene distribucije pirotehničkih sredstava i petardi.