29-01-2021

Kalezićev novi internacionalni angažman

Crnogorski internacionalac Miloš Kalezić, jedan od najboljih igrača OFK Petrovca tokom prethodnih sezona, zvanično je prešao u albansku Vlazniju. Za naš portal, on se osvrnuo na novi angažman, saradnju sa njemačkim stručnjakom Brdarićem, kao i na period proveden u taboru “nebesko-plavih”.


Kalezić, Foto: Facebook/FK Vllaznia

U redove Vlaznije došao je iz Titograda, a ugovor je potpisan na godinu dana uz opciju produženja.

“Moram reći da nikad lakše i bolje nije došlo do saradnje, što me čini jako srećnim i zadovoljnim. Došao sam u veliki klub sa odličnom tradicijom. Prvi utisci su fenomenalni, svi su me dočekali fantastično” rekao je 27-ogodišnji vezista za portal RTV Budva.

Na Uefinoj klupskoj rang listi, albanski šampionat je za devet pozicija ispred Prve lige Crne Gore. U tamošnji fudbal se, dodao je Kalazić, ulažu značanja sredstva.

“Imaju odlične stadione, ulažu u fudbal maksimalno, dovode ozbiljne igrače. Čuo sam sve najbolje. Dosta drugova je igralo u ovoj ligi i sada igraju”, kazao je on.

Saradnja sa Brdarićem puno znači

Novi izazov za Kalezića predstavlja i saradnja sa Tomasom Brdarićem, aktuelnim trenerom Vlaznije. Njemački stručnjak bio je član legendarne generacije Bajer Leverkuzena iz sezone 2001-02. Sa Balakom, Ze Robertom i ostalima Brdarić je igrao finale Lige šampiona protiv Real Madrida u kojem je njemačka ekipa poražena.

“Radi se o velikom igraču i treneru od kojeg se može mnogo toga naučiti. Trudiću se da što više naučim za nastavak karijere. Sigurno da znači puno saradnja sa takvim fudbalskim imenom, ali on je skroz normalan čovjek koji je svima na usluzi da pomogne i to ga čini još većim”, ističe sagovornik.


U dresu Petrovca, Foto: Facebook/Miloš Kalezić

Tim iz Skadra trenutno zauzima prvu poziciju u albanskom šampionatu, sa devet poena prednosti u odnosu na drugoplasirani sastav. Crnogorski internacionalac priželjkuje trofeje.

“Kod publike se osjeća euforija, svi pričaju o trofeju ali mi smo za sada dosta mirni i idemo iz utakmice u utakmicu. Svi smo svjesni značaja titule, ali se ne opterećujemo. Takođe smo i dalje u igri za trofej Kupa. Bilo bi fantastično završiti sezonu sa jednim od trofeja, što je i moja želja. Zato sam i prihvatio ovu ponudu”, rekao je Kalezić.

Ovo je njegov treći inostrani angažman u karijeri, budući da je igrao za slovački STK Samorin i Slobodu iz Tuzle.

Podsticajan period u Petrovcu

Za OFK Petrovac naš sagovornik je sa velikim uspjehom nastupao od zime 2018. do ljeta prošle godine. Odigrao je 81 meč i postigao 15 pogodaka. Tokom boravka pod Malim brdom bio je značajan šraf u timu koji je vodio Rudolf Marčić, a zatim i sadašnji strateg Nenad Vukčević.

Izvrsnim golovima sa distance donosio je “nebesko-plavima” brojne važne bodove. Kalezić je bivšim saigračima poželio da ostvare željeni opstanak.

“Marčić mi je puno pomogao u karijeri i dosta sam naučio i napredovao u tom periodu. Za Petrovac me vežu prelijepe uspomene i nadam se da će nova uprava ostaviti klub u ligi gdje i zaslužuje da bude”, zaključio je on.

Kalezić je ponikao u Budućnosti, a u crnogorskoj ligi kratko je igrao i za nekadašnji Mogren.

M.S.