17-05-2023

Komunalno radi punim kapacitetom, građanima na raspolaganju usluga besplatnog odvoženja kabastog otpada

Aktivnosti svih RJ Komunalnog preduzeća su ustaljene, a obim posla je povećan u susret turističkoj sezoni. Iz preduzeća najavljuju da će uskoro biti osposobljene deponije za odlaganje kabastog materijala, na teritoriji opštine Budva što će ističe PR komunalnog preduzeća Aleksandra Rajković, smanjiti troškove trasnporta.

Komunalno radi punim kapacitetom, građanima na raspolaganju usluga besplatnog odvoženja kabastog otpada | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva, arhiva

"Pogotovu što je sada period renoviranja, kada imamo pojačanu odvožnju kabastog materijala, takođe i pojavljivanje sitnih deponija iz istih razloga, ali trudimo se da ulice našeg grada odžavamo čistim, najbolje što možemo", kazala je ona.

Radna jedinica Zelenilo, radi na tome da hortikultura nešeg grada opravda epitet kraljice Mediterana, dodala je.

"Trenutno se radi i na uređenju cvjećnjaka na teritoriji grada, košenju travnatih površina, orezivanju žbunastog drveća, krčenja staza na kojima je došlo do neprohodnosti uslijed izrasle vegetacije i slično. Radna jedinica Javna rasvjeta je takođe puna podrška kada je u pitanju održavanje manifestacija ili događaja, u sradnji Opštine Budva i TOB, sada takođe imamo i otvaranje sezone, gdje će naša radna jedinica sigurno biti podrška u smislu postavljanja rasvjetnog materijala i nekih ukrasa koje smo postavljali i kada je bi karneval, tako da su sve radne jedinice u ponom kapacitetu", navodi Rajković za Polis.

Što se tiče divljih deponija apeli nijesu urodili plodom.

"Ja odbijam povjerovati da je ikome u interesu da od svoga grada pravi deponiju, od svoga naselja isto, jer mi imamo ružnu sliku pogotovu u gradskom jezgru, gdje možete vidjeti odlaganje otpada i mimo kontejnerske stanice, odnosno na prvom čistom platou, zato što je tu nekada bio kontjner, ili nikada nije bio kontejner, ali nekako je najbliže i bliže nego da se prošeta do kontejnerske stanice. Više puta smo apoelovali kada su u pitanju sitne deponije i kada je u pitanju kabasti otpad, da ukoliko ne mogu da se ispoštuju dani predviđeni Odlukom o Komunalnom redu, a to su utorak i četvrtak za Budvu i srijeda i petak za Petrovac i Buljaricu, građani krenu da koriste našu uslugu odvoženje kabastog materijala po pozivu, koja je aposlutno besplatna za sugrađane i baš iz tog razloga ne vidim zašto se ona ne bi iskoristila, a dobija se bukvalno jednostavnim pozivom na broj 033-452-512", istakla je ona.

U planu je osposobljavanje deponije kabastog materijala na teritorji opštine Budva, što će smanjiti troškove transporta, zaključila je Rajković.

D.P.