29-07-2019

Koncert Le Rose del Mediterraneo večeras u crkvi Santa Maria

Ovogodišnji muzički program festivala "Grad teatar", nastavlja se večeras koncertom pod nazivom Le Rose del Mediterraneo u crkvi Santa Maria, sa početkom u 21 čas. Nastupiće duo Tamara Rađenović (sopran) i Jelena Polović Šiljeg (klavir).

Koncert Le Rose del Mediterraneo večeras u crkvi Santa Maria | Radio Televizija Budva

Koncert pod nazivom Le Rose del Mediterraneo se izvodi u okviru međunarodnog projekta “Theatres for tOURism development in EuropE – TOURNEE”.

JU “Grad teatar”, zajedno sa Opštinom Budva, partner je na projektu ‘’Pozorišta za razvoj turizma u Evropi’’ koji se finansira kroz EU trilateralni program saradnje CBC Italija- Albanija-Crna Gora, a koji ima za cilj da unaprijedi atraktivnost tog prekograničnog područja za sve posjetioce, kroz stvaranje novih zajedničkih festivala. S tim u vezi, Grad teatar će biti domaćin Festivala pozorišta i opere od 8-12. septembra ove godine u Budvi na kojem će ugostiti umjetnike iz Italije i Albanije, a našim sugrađanima i ostaloj publici priuštiće značajan kulturni program.

Sveobuhvatni cilj “Tournee” projekta je da uspostavi usku saradnju među ključnim akterima u pozorišnom sektoru stvaranjem trajnog Klastera pozorišnih institucija (CTI) prekograničnog područja. Kao rezultat projekta, očekuje se povećana uloga pozorišnih
institucija u podržavanju rasta turističkog prometa, kao i unapređenje javnih politika iz oblasti kulture i turizma. Projekat se zasniva na povezivanju pozorišnih institucija i turističkih experata iz Italije, Albanije i Crne Gore, sa ciljem povećanja kvaliteta umjetničkih produkcija i pružanja podrške turističkim uslugama, koje će povećati uživanje u kulturi, kako za turiste tako i za stanovnike.