09-03-2023

Američki Forbs odao priznanje crnogorskoj sopranistkinji: Tamara Rađenović kreira budućnost umjetnosti

Crnogorska sopranistkinja Tamara Rađenović dio je liste prestižnog američkog magazina Forbs “30 Under 30 Europe”, koja okuplja 30 perspektivnih ličnosti raznih profesija na Starom kontinentu u 2023.


Foto: Nemanja Jovanović

Rađenović je mjesto na ovoj listi zaslužila u kategoriji “Umjetnost i kultura”, o čemu je informisala pratioce na Instagramu.

U objašnjenju odluke, uredništvo Forbsa je poručilo da pojedinci koji su našli mjesto na ovoj listi kreiraju budućnost umjetnosti i kulture.

“Oduševljena sam što sam izabrana. Kada sam primila mejl, nisam mogla da vjerujem svojim očima. Zaista je motivišuće i inspirativno biti dio tako velike liste koja okuplja kreativne ljude koji vrijednim radom grade svoje snove. Hvala puno Forbsovom timu, zaista sam počastvovana”, poručila je Rađenović.

Podsjećanja radi, Rađenović je izdanak čuvene Muzičke akademije “Royal College of Music” u Londonu.

Prošle godine dobila je stalni boravak u Velikoj Britaniji, u čijem je Londonu stacionirana godinama, a realizovala je i dvije velike muzičke premijere koje je ekranizovala u Crnoj Gori.

Tim povodom, u intervjuu za CdM najavila je da ni tokom 2023. neće izostati lijepi projekti, a Forbsovo priznanje sjajna je uvertira za nove pobjede.

(CDM)