25-06-2019

Kontrolisano preko 1000 taksista od početka godine

U proteklom periodu inspektori za drumski saobraćaj i komunalni policajci Komunalne inspekcije i Komunalne policije Opštine Budva, vršili su kontrole u domenu auto-taxi prevoza na teritoriji cijele opštine i svojim permanentnim djelovanjem, svakodnevnom prisutnošću i sankcionisanjem doveli stanje na zadovoljavajući nivo, saopšteno je iz ove opštinske Službe.

Kontrolisano preko 1000 taksista od početka godine | Radio Televizija Budva

Od početka tekuće godine, kako su naveli u saopštenju, inspektori za drumski saobraćaj i komunalni policajci izvršili su ukupno 1031 kontrolu.

"Tom prilikom iz saobraćaja je privremneno isključeno, u zakonom predvidjenom roku od 48h ,7 dana ili 30 dana, ukupno 21 vozilo. Privremeno je oduzeto 15 pari registarskih tablica, 11 taxi tabli, i ukupno 46 saobraćajnih dozvola. Za učinjene prekršaje, što po Zakonu o prevozu, što po Odluci o taxi prevozu izrečeni su novčani nalozi u ukupnom iznosu od 26.100,00 eura", navode iz Komunalne policije i Komunalne inspekcije.

Napredak je vidljiv, što znaci, kakao dodaju, da na terenu nema vozila koja ne posjeduju prateću dokumentaciju, da su vozači obučeni shodno pravilniku i posjeduju dokumentaciju potrebnu za obavljanje auto-taxi djelatnosti, te da su u vozilima vidno istaknuti cjenovnici i da se poštuje Odluka o tarifiranju cijena u auto-taxi prevozu na teritoriji opštine Budva, te da je suzbijena praksa enormnog naplacivanja voznje, zaključuje se u saopštenju.

Dežurni broj telefona tokom cijelog dana do 02h iza ponoci, na koji gradjani i turisti mogu, čak i putem aplikacije Viber i WhatsApp slati eventualne sugestije i prijave vezane za nepravilnosti u taxi prevozu je 067/111-988