10-01-2019

Krsto Kiko Radović novi predsjednik lokalnog parlamenta

Većinom glasova odbornika konstantovana je ostavka dosadašnjeg predsjednika SO Budva Đorđija Vujovića, a umjesto njega će naredne dvije godine budvansku skupštinu voditi Krsto Kiko Radović.

Krsto Kiko Radović novi predsjednik lokalnog parlamenta | Radio Televizija Budva

Koalicionim sporazumom dogovorene su rotacije nakon dvogodišnjeg mandata na funkcijama predsjednika Opštine i Skupštine, a na tim funkcijama rotiraju se kandidati Demokratskog fronta i Demokrata.

Radović je poručio da mu veliku čast i zadovoljstvo, kao i obavezu, predstavlja to što će biti predsjednik Skupštine opštine Budva.

"Posebno mi je drago iz razloga što su građani Budve 16. oktobra kroz svoje glasanje dali glas za promjene, a te su promjene donijele mnogo dobrih stvari koje su se manifestovale i kroz rad ove Skupštine. Ova obaveza čuvanja digniteta i ugleda ovog doma za mene predstavlja izazov u narednom periodu da se u ovoj Skupštini, koja je glas naroda, donose odluke koje su u interesu građana Budve, privrede i države Crne Gore. Ne manju obavezu za mene lično kao predjsednika SO je i to što sam ispred Demokratske Crne Gore predložen da budem predsjednik SO Budva, partiji koja je na lokalnim izborima 2016. godine, a koja priprada ovoj koaliciji, dobila najviše glasova u Budvi", naveo je Radović.

On se zahvalio svima koji su glasali za njega, kao i onima koji nisu .

"Koristim priliku da se zahvalim mom prethodniku gospodinu Vujoviću, koji je u prethodnom periodu imao težak zadatak da kvalitetno organizuje rad Skupštine, ne zbog njega, nego zbog velikih opstrukcija sa kojima se susreo, ali uprkos tome uspio je da organizuje rad Skupštine i njenih tijela i na taj način meni kao njegovom nasledniku, olakšao budući rad. Posebnu zahvalnost dugujem Draganu Krapoviću kao doskorašnjem predsjedniku Opštine Budva, na mukotrpnom radu, zalaganju, i odricanju u interesu svih gradjanki i gradjana Budve", istakao je Radović.

On je ovom prilikom čestitao novoizabranom predsjedniku Opštine Budva, Marku Careviću, sa, kako je naveo, vjerom i nadom da će saradnju koju su imali njihovi prethodnici, na obostrano zadovoljstvo, podići na još veći nivo.

Sjednici nisu prisustvovali odbornici opozicionog DPS-a i SD-a.


Krsto Radović je rođen u Baru, 19.11.1980. ; potiče iz paštrovske porodice, od oca Spasa Radovića i majke Vjere ( rođene Mitrović). Osnovnu školu „ Mirko Srzentić“ je završio u Petrovcu, srednju školu „ Danilo Kiš“ u Budvi. Diplomirao je na Fakultetu za poslovni i pravni fakultet, Univerziteta „ Union-Nikola Tesla“ u Beogradu.

Krsto Radović vrlo rano počinje svoj poslovni put u preduzeću svoje familije. Ugostiteljstvom se porodica Radović bavi preko dve decenije i Krsto Radović sa ponosom ističe da je prvu platu zaradio baveći se ugostiteljstvom. Od 1995. do 2003. godine je radio u SUR Maslina kod svoga oca, prvo učeći posao, a zatim intezivno radeći kao ugostiteljski radnik. Preduzetnički duh, pratiće ga kako u daljim poslovnim aktivnostima tako i u životu.

Od 2003. godine zaposlen kao izvršni direktor DOO Natally u Beogradu.

Intezivnije poslovne aktivnosti počinju od 2005. godine u oblasti investicija u građevinarstvu.

Od 2005. godine do 2009. godine - Izvršni direktor KN Trade DOO, Budva.

Od 2010. godine do 2016. godine- Izvršni direktor firme KN investments DOO, Budva.

Od 2014. do 2018. godine predsednik Paštrovske lovačke organizacije.

Od 2015. godine je Potpredsjednik Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore, Budva kao i V.D. Predsednika Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore, Budva.

Odbornik Demokratske Crne Gore u SO Budva od novembra 2016. godine.

Član je Izvršnog odbora Turističke organizacije Budva od maja 2017. godine do danas.

Oženjen suprugom sa kojom ima sina Vasilija.