25-07-2020

Krsto Radović nosilac liste “Demokrate-Dragan Krapović”

Demokratska Crna Gora odlučila je da će na lokalnim izborima u Budvi, 30. avgusta, nosilac izborne liste "Demokrate- Dragan Krapović" biti Krsto Radović.Nakon Radovića, na listi od trideset troje su redom Mijomir Pejović, Slavica Maslovar, Marko Marković, Milivoje Radulović, Gojko Liješević, Iva Midorović, Zdravko Pavlović, Đorđe Zenović, Željko Franeta, Veselinka Kalezić, Milo Duletić, Ivan Pejović, Nemanja Zenović, Anđela Bečić, Duško Gregović, Krsto Vuković, Nikola Sjekloća, Darija Kaženegra Medin, Nenad Franeta, Novak Ljubanović, Nikola Božović, Nina Mrvaljević, Marko Andrić, Saša Šubara, Marija Đurić, Željko Bjelica, Anđa Budimir, Marija Majkić, Duško Stojanović, Milorad Babović, Ivana Rebić i Marija Đedović.

Na posljednjim lokalnim izborimau Budvi, 16. oktobra 2016. godine, Demokrate i Demokratski front su osvojili po sedam mandata, odnosno 14 zajedno, čime su pobijedili Demokratsku partiju socijalista (DPS) koja je osvojila 12 mandata, i koja je do te godine rukovodila Budvom. CDU je osvojila tri mandata, Koalicija “Bura budi Budvu” SNP-Demos dva, a Koalicija “Budva mora” kao i Socijaldemokrate, po jedan mandat.

Prošlog mjeseca je vlast u Budvi preuzeo DPS formiravši većinu u Skupštini, ali to DF i Demokrate, kao i SNP i njihovi partneri osporavaju, pa planiraju da na izborima 30. avgusta povrate izbornu volju građana.


Izvor: Dan