09-01-2024

Kupio stambeno naselje od 24 stana, pa ga poklonio samohranim majkama koje nemaju dom

Novogodišnji i božićni praznici vrijeme su darivanja i lijepih djela, pa valja posjetiti i na neke gestove koji bi mogli biti primjer mnogima.

Kupio stambeno naselje od 24 stana, pa ga poklonio samohranim majkama koje nemaju dom | Radio Televizija Budva

Printscreen/youtube.com/@KING5Seattle

Jedan gest vrijedan pomena, dogodio se još prije nekolike godine, tačnije 2017. godine, ali vrijedi podsjetiti na gestove koji bi mnogima mogli biti primjer kako usrećiti one kojima je pomoć najpotrebnija.

Dogodilo se to Americi, a dobro djelo uradio je Rik Stivs, koji je poklonio stambeno naselje od 24 stana samohranim majkama.

Rik Stivs poznat je po svojim knjigama i videima širom svijeta. On je američki putopisac, pisac, aktivista i televizijska ličnost, piše Jutarnji.hr.

Njegova filozofija putovanja podstiče ljude da istražuju odredišta manje poznata među turistima i da se udube u način života lokalnog stanovništva.

No, Rik Stivs poznat je i po dobrim djelima koja čini.

Jedno od njegovih „najboljih“ dobrih djela je kada je odlučio da kupi apartmansko naselje kako bi ga dao majkama koje imaju djecu, ali su beskućnice.

Kupio je ovaj kompleks kada se činilo da ga je vrijeme sasvim preteklo. Preuredio ga je na prelepoj lokaciji i odlučio da ga pokloni majkama koje se liječe od zavisnosti ili onima koje nemaju svoj dom, piše Jutarnji list.



„Zamislite radost saznanja da mogu da obezbijedim jednostavan dvosoban stan za mamu i njenu djecu dok se borila da vrati svoj život na pravi put… puta 24. Zamislite radost pružanja ljudima koji posvećuju svoje živote da pomognu ovim ljudima kojima je potrebna i ustanova da bolje obavljaju svoj posao. Za mene ovo nije bilo posebno plemenito ili saosjećajno… to je samo promišljeno korišćenje mog kapitala“, rekao je Rik Stivs.


(N1)