15-12-2023

Let za Rim ponedjeljkom i petkom, cijene karte će variati

Nacionalna avio-kompanija Air Montenegro danas organizuje prvi let na relaciji Podgorica-Rim. Do Rima će se letjeti svakog ponedjeljka i petka, a cijena karte zavisiće od popunjenosti kapaciteta i datuma putovanja.

Let za Rim ponedjeljkom i petkom, cijene karte će variati | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

Privredno-politička delegacija u devet sati leti za Rim. Portparolka Air Montenegro Maja Bjelić kazala je da je od januara do novembra ove godine na relaciji Podgorica-Rim prevezeno oko 33.000 putnika.

“U prilog tome da će ova relacija biti rentabilna, govori činjenica da su naša očekivanja da ćemo tokom zimske sezone 2023. godine prevesti oko 4.000 putnika, dok su očekivanja za ljetnju sezonu da će se ta brojka kretati oko 10.000", kazala je ona u emisiji "Dobro jutro Crna Goro".

Objasnila je je da putovanje traje oko sat i dvadeset minuta, zavisno od vremenskih uslova, a cijene variraju u odnosu naodnosno popunjenost aviona, datuma polazaka i povrataka. Ona je dodala da će najeftinija biti oo 100 eura. Let će biti svakog petka i ponedjeljka.

Air Montenegro je najavio za ljetnju sezonu 2024. godine otvaranje četiri nove destinacije za sada.

“Riječ je o prvo put otvaranju destinacije za Azerbejdžan, odnosno Baku iz Tivta. Iz Tivta ćemo tokom ljetnje sezone takođe letjeti i za Izmir, a iz Podgorice za ljetnu sezonu 2024. smo pripremili novu destinaciju Podgorica-Minhen i Podgorica-Ostrava Češka”, izjavila je Bjelić.

Prije promotivnog leta na Aerodromu se obratiti potpredsjednik vlade Srđan Pavićević, ministar saobraćaja i pomorstva, gospodin Filip Radulović,izvršni direktor Markan Žur, ambasadorka Italije, Adrina Marsela, kao i izvršni direktor aerodroma Crne Gore, gospodin Vladan Drašković.

(RTCG)