17-05-2020

MA u junu očekuje prve komercijalne letove

U nacionalnoj avio-kompaniji Montenegro Airlines (MA) očekuju da će prve komercijalne letove imati u junu i to ka destinacijama u regionu.


Foto; Ilustracija

“Imajući u vidu ublažavanje restrikcija u Crnoj Gori kao i u većem broju zemalja Evrope u posljednjih nekoliko dana, očekujemo da ćemo prve letove imati u junu i to ka destinacijama slične epidemiološke situacije”, kazali su Pobjedi iz kompanije.

U MA pretpostavljaju da će prvi letovi biti uspostavljeni ka destinacijama u regionu.

“Potom bi, u narednih mjesec, letovi bili uspostavljeni i ka svim destinacijama ka kojima saobraćamo naravno, pod uslovom da je let ka tim zemljama dozvoljen”, rekli su iz MA.

Putnički komercijalni avio-saobraćaj u Crnoj Gori obustavljen je od 16. marta, osim najavljenog dolaska crnogorskih državljana.

U ovom trenutku svi komercijalni letovi MA su obustavljeni do 31. maja.

“Naravno, to nije konačna odluka, jer uspostavljanje komercijalnog avio-saobraćaja zavisi od odluka i smjernica domaćih i međunarodnih tijela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno zavisi i od protokola koji se odnose na zdravstvene mjere i mjere ograničenja u putovanjima u zemljama ka kojima MA leti”, objasnili su iz kompanije.

Oni su kazali da je MA u potpunosti spreman za pokretanje saobraćaja.

“Obavljamo intenzivnu komunikaciju sa svim relevantnim institucijama u zemljama ka kojima saobraćaju avioni MA, a primjenjivaće se sve neophodne mjere u skladu sa najvišim bezbjednosnim i higijenskim standardima, kao i uputstvima nadležnih domaćih i međunarodnih regulatornih tijela”, zaključili su iz MA.





Izvor: Mina business