25-07-2023

Maloljetnik uhapšen zbog nanošenja teških tjelesnih povreda

Službenici nikšićke policije uhapsili su jednog maloljetnika, dok je drugi procesuiran u redovnom postupku zbog tuče koja se dogodila 16. jula i u kojoj su povrijeđene dvije osobe.

Maloljetnik uhapšen zbog nanošenja teških tjelesnih povreda | Radio Televizija Budva

Foto: ilustracija/pixabay

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njihovi službenici su rasvijetlili događaj od 16. jula kada su dvije osobe zadobile povrede.

Iz policije su rekli da su se oštećeni na ukazivanje ljekarske pomoći javili u Medicinski centar Nikšić gdje su jednoj osobi konstatovane teške, a drugoj lakše tjelesne povrede.

Njih su, kako se dodaje, u Bulevaru 13. jul, oko pet sati, fizički napale dvije osobe nakon čega su se izvršioci dali u bjekstvo.

„Preduzete aktivnosti policije rezultirale su identifikacijom dva maloljetna lica stara 17 godina za koja se sumnja da su učesnici događaja“, kaže se u saopštenju policije.

Navodi se da je policija jednog od njih locirala prilikom saobraćajne kontrole i utvrdila da je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita.

On je sankcionisan zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Iz policije su kazali da su prilikom kontrole kod tog maloljetnika pronađena dva noža.

„Sprovodeći dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti, policijski službenici su došli do sumnje da je ovo lice izvršilo krivična djela nasilničko ponašanje i teška tjelesna povreda na štetu jedne osobe“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je taj maloljetnik uhapšen.

„Osim toga, drugom maloljetniku se na teret stavlja krivično djelo laka tjelesna povreda koje je izvršio na štetu drugog oštećenog, te je protiv tog maloljetnika krivična prijava podnijeta u redovnom postupku“, navodi se u saopštenju.