13-07-2023

Milatović: Tražiću da Evropska komisija odloži izvještaj o napretku

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je u intervjuu Televiziji Crne Gore da naredne sedmice putuje u Brisel gdje će razgovarati sa evropskim parlamentarcima. Tada će, kaže, tražiti da Evropska komisija odloži objavljivanje izvještaja o napretku kako bi se Vladi i Parlamentu dalo više vremena za postizanje rezultata.

Milatović: Tražiću da Evropska komisija odloži izvještaj o napretku | Radio Televizija Budva

Jakov Milatović (Foto: RTCG)

"Izvještaj Evropske komisije jedna je dobra refleksija stanja, ali kada ga analizirate, shvatate da mnoge stvari koje su napisane su rezultat jedne institucionalne nestabilnosti u prethodne tri godine. Dvije vlade nijesu uspjele da u sprezi sa parlamentom zaokruže ključne reforme koje su bile potrebne u vladavini prava, pravosuđu i sluično. U tom pravcu odlučio sam da već naredne sedmice otputujem u Brisel, gdje ću u razgovoru sa poslanicima objasniti stvari, predstaviti drugačiju vizuru, i nadam se da će im nakon razgovora neke stvari biti jasnije i da će razgovor uticati na Deklaraciju o Crnoj Gori koju treba da da donesu u septembru-oktobru. Tražiću i pomjeranje izvještaja o progresu kako bi dali vrijeme novom parlamentu i vladi da malo pokrenu stvari", najavio je Milatović

Milatović je zabrinut medijskim napisima da će buduća Vlada biti glomazna i smatra da će ako se to desi, biti jasno da su se zadovoljavali politički apetiti.

Kaže da mu je predsjednik Srbije Aleksandar Vućić rekao da novi ambasador Srbije u Podgorici neće biti Vladimir Božović.

Predsjednik Milatović otputovaće u službenu posjetu Francuskoj u narednih dva mjeseca, na poziv Emanuela Makrona.