17-06-2019

Mobilna kancelarija MUP-a u Petrovcu počinje danas sa radom

Imajući u vidu povećan obim zahtjeva za pružanjem usluga građanima, turistima i privrednicima tokom ljetnje turističke sezone, kao i povećanu frekvenciju saobraćaja na putnom pravcu Petrovac- Budva, Ministarstvo unutrašnjih poslova donijelo je odluku da od danas, pa do do 17. jula ove godine, uvede upravne dana i posredstvom mobilne biometrijske kancelarije, pruža usluge iz oblasti građanskih stanja za područja mjesnih zajednica Petrovac i Buljarica.

Mobilna kancelarija MUP-a u Petrovcu počinje danas sa radom | Radio Televizija Budva

Mobilna kancelarija, koja će biti postavljena u krugu Policijske stanice u Petrovcu, kako navode u saopštenju MUP-a, omogućiće građanima, poslodavcima i predstavnicima turističke privrede da podnesu zahtjeve za izdavanje ličnih karata, pasoša, vozačkih dozvola, izvoda iz matičnih registara, kao i zahtjeve za izdavanje dozvola za boravak i rad stranaca.

"Za vrijeme navedenih upravnih dana, mobilna kancelarija MUP-a, Filijale za građanska stanja i lične isprave Budva, svoje usluge pružaće svakog radnog dana, od 09 do 14 časova. Takođe podsjećamo da je od 20. maja do 20. jula, u područnim jedinicima i filijalama u opštinama na primorju uvedeno desetočasovno radno vrijeme, te tako službenici MUP-a rade od 7 do 17 časova, a usluge građanima, turistima i privrednicima pružaju se u periodu od 8 do 16 časova", navode u saopštenju.

"Uvođenjem upravnih dana, kao i dužeg rada sa građanima, Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja da unapređuje kvalitet i efikasnost pružanja usluga građanima u skladu sa standardima Evropske unije u oblasti javne uprave", zaključuje se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.